Cukup-cukuplah ye, aku dah naik mual ni...

Salam.
Hidup aku makin mual sekarang ni. Kalau bulih la aku luahkan segala isi perut kemualan aku nih, mau bercampur baur segala isi perut terhambur depan mate. Ade kaler putih, kuning, hijau...Bukan ape, tapi dah tak tahan rasenye nak buat "bende" tu lagi. Tapi nak buat camane, dah kewajiban aka tanggungjawab....


Bukan dengki dengan mereka yang semakin jatuh hati dengan Cikgu R yang persis Norman Hakim (kalau dilihat dari tepi itu, haha)....Bukan naik muak sebab mungkin dier dah menjadi "heart-throb" yang baru pengunjung belog hijau ni. Walaupun Cikgu R tu dah curik lime-light aku, aku tak kisah sangat pun. Biar laa, saje je nak promotekan Cikgu R buat mase ni, sementara 3 lagi stok kosong masih ade...haha

Ni belum lagi aku lagi aku promotekan Ustaz T tu, aku gerenti la orang pompuan akan cair laa...haha, entah ape la komen korang lak nanti. Nak?? Huhu

Aku naik mual sebab apa yang aku tengah hadapi sekarang ni, tapi rasa mual tu makin berkurang. Hidup aku pun semakin tenang, walaupun kepala aku dok nyut-nyut je sekarang nih.

Dah puas aku tayang sedikit demi sedikit privasi idup aku. Sape orang sekeliling aku, ape dan di mana aku bekerja dan serba sikit pasal hidup aku dan aku "togelkan" kat sini. Mungkin ade yang ingat keje cikgu ni macam mudah dan banyak mase terluang.

Just dont get me wronged. Bukan banyak mase, tapi kadang2 mase tu kite curik2 ape yang ade, untuk diluahkan. Belog sebagai medium perkongsian. Itu je. Lagipun aku bekerja dengan modal insan, mungkin sikit sebanyak ade yang boleh dikongsi kat sini.

Pendaftaran UPSR tu buat mase ni dah settel, harapnya tak ade silap dan celanya. Aku dah muak nak tengok salinan surat beranak one-by-one...nak check spelling nama, nak check no surat beranak dan bla-bla-bla...Rase cam nak termuntah dah skang. Tambah kusut bile nama budak2 ni panjang sedepa...Jenuh, jenuh...

Esok adalah due datenye. InsyaAllah berjalan lancar.

Aku nak mintak maaf kat kawan2 blogger dan kawan2 sekeliling aku yang aku "terpaksa" abaikan nafkah pada korang. Haha...Tak sempat nak borak2...Lepas ni laa kut. Aku tak kunjung balas blog korang, aku tak komen etc. Hujung minggu ni mungkin aku kurang la sikit bznye.

Pasal orang cakap meja keje aku ni macam sarat je kan? ade ke ruang nak menulis?? ade....ni aku baru amik gambar half dari meja aku. belum another half...Dan ade yang suh aku tunjuk muke kat sini laa....erm, tak payah kut.

*edited


Aku tak suke publisiti...
Saham aku pun masih melambung tinggi (bercakap dengan berlagak dan hidung tinggi...haha)
Macam haaraam....

above quote ni, aku bergurau je laaa...aku dah selalu mencapap kat blog aku nih, jadi ape salahnya aku promotekan kawan2 aku...kan??

orang mungkin dah jemu tengok aku, jadi aku tayanglah kawan2 aku nih...tak boleh??

end of editing*

Takde laaa, aku nak jadik blogger humble cam en_me itteww, dan Cikgu Jawe itu. Memang out of the blue laa nak berangan tengok wajah sebenar mereka. Boleh, kalau aku nak jadi cam mereka??

Nak ucap selamat berblogging untuk beberapa orang cikgu sekolah aku yang aku rase buatkan aku tak keseorangan kat alam blogger ni....ade yang mintak aku bantu ape yang termampu, tapi aku berapa nak tolong sebab kekangan tertentu...
Buat mereka2 ni, teruskan usaha berblogging, kite menulis demi kemaslahatan semua, kan? :
Ni adelah barisan warga SKS 24 yang semakin mewangi dan subur jiwa menjadi blogger dalam diri mereka. Semoga kite saling memberi manfaat sesama kita. InsyaAllah.

ps: Cikgu R, Memey mane??? haha


21 Superb Comments!:

  1. mual? kalu pompuan, aku tau la pasai apa. kalu lelaki mual, takkan sama jugak kut.hehe

    ReplyDelete
  2. i think u should not say that kind of quote.

    "Aku tak suke publisiti murahan, aku ade harga lagi ape... "

    as u know, and i'm sure bout it, there's a lot of blogger put their own photo's wif frens and family,sharing the story of their daily life.

    and ur words may hurts some of the other blogger. juz my two cent. peace! v(",)

    ReplyDelete
  3. Mr PenyuBiru
    huhu...
    aku mual lain laa...

    cik/encik Anonymous
    sorry bout it. it might hurt u, i dunno.
    but for the sake of all, i think i should edit it.
    thanks for ur two cent...

    ReplyDelete
  4. belum apa2 dah mual ek...bahaya tuh..baik check cepat dgn doktor hehe

    ReplyDelete
  5. Zamz
    dah tak mual2 lagik da...huhu...
    aku lapar je skang ni...

    ReplyDelete
  6. tadi ade gak mual skit psl makan byk..la ni dah hilang dah..hehehe..
    *oo,meja tu gambar separuh je ek,mungkin yang belah kiri tu la kot ruang menulisnye.. : ) mm,makin ramai cikgu2 jd bloggers..,makin meriah la ye..! :D

    ReplyDelete
  7. Nadine Zuharra
    jgn mual pasal bende lain dah ler...hehe

    ReplyDelete
  8. akhirrrrrrrrrrnya

    dalam slip UPSR Angah dulu salah ejaan nama bapa.

    he he he.

    erk..cikgu?

    sapa bapanya? cakap.........?
    owh............berani cikgu curang ye?


    hiks!

    baru pestaim nk jengok blog cikgu R
    intai2 je disebalik tirai...segan

    ReplyDelete
  9. hua hua hua..
    sabar byk2 cikgu bh..
    i fhm beban yg u tanggung..
    tp biasa lah..
    bckp mmg senang, kan..
    yg berat ialah bahu sendiri yg memikul..
    all the best n tq for your support...
    smile...

    ReplyDelete
  10. hehehehhe... sape suruh ko promote kwn lelebih... tu yg dorang sume curi lime-light ko...

    teruskan berjuang jd manusia yg humble :D

    psssttt... Ustaz T dah baper isteri?? reserve tmpt utk aku satu ehhh... hikhikhik :D

    ReplyDelete
  11. "Aku nak mintak maaf kat kawan2 blogger dan kawan2 sekeliling aku yang aku "terpaksa" abaikan nafkah pada korang."

    Isk..isk..isk...bocah iki! Anak e sopo iki!!
    Power root betul ayat ko chekguu!!! Hi...hi..hii

    ReplyDelete
  12. Kujie
    akak intai2 ye?? haha
    dier tak kisah kut kak. terjah jee...

    princess damia
    dah smile smpi ke telinge dah nih...

    ku tak sempurna
    aku harap segala yang aku buat berbaloi...tu je...

    xiiinam
    haruslah ayat chekguBH power2 kesemuanya...
    kan akak yang ajar ni semua?? haha

    ReplyDelete
  13. akak suka cikgu jadi blogger sebab cikgu mendidik murid.. mereka ada banyak experience nak tulis kat blog.. kita boleh tahu kisah benar dengan mudah. tak payah tunggu tv3 buat cerita kisah benar hehehh..

    ReplyDelete
  14. Neeza Shahril
    kisah benar kat tv tu pon belum tentu kebenarannye...huhu

    ReplyDelete
  15. x pe la cikgu bh...nak jd super memang susah.... susah hati n susah otak :(

    ReplyDelete
  16. Bereskan core business tu..blogging hanya untuk masa2 terluang, gitukan?

    ReplyDelete
  17. cikgi
    HERM...tpi tu tak lemahkan semangat saye kak...
    tak nk jadi superb sgt pon, cukuplah seorang cikgu yg cikgu...

    TokNabe
    tu arr, mmg dulukan urusan mnegajar dulu...
    blogging ni sbg tempat bersosial dan beremosi sket, kut...

    ReplyDelete
  18. Tugas Cikgu begitu mulia. BERSABARLAH dengan ujian dan dugaan.

    Wahai Cikgu. Nama Cikgu telah dipaparkan dalam Blog Abang Long.

    Mohon diberikan jawapan dengan sejujurnya.

    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  19. hilangkan rasa kemualan tu dengan cepat yer. nanti lain pula jadinya..hehe

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum..
    terima kasih la ye kerana sudi memberikan sedikit pandangan di blog Luth..
    thankx..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png