Kembali Bertaut...

2 ekor kumbang yang "mekar" di balik rimbunan bunga2 taik ayam harum yang masih single dan available lagi...

dari kiri berdiri:

ustzh anaziha, cik iday, mempelai berdua (syafiq&shida), cik EkaDuk, Cik Faizah aka Radin
duduk:
peguam ejad, lecturer CheJah dan Cikgu Hazren

Kami berposing bersama Syafiq & wife...
Selamat Pengantin Baru.
Semoga kekal ke ahir hayat. Bahagia selamanya.

6 Disember 2008.
Satu sejarah.
Sejarah buat pasangan mempelai ini, dan sejarah tersendiri dalam kamus hidup aku.

Semangat "ambik berkat" pengantin ni kut...Sakan berposing kawan2 aku ni...Hehe...

Yang ni pun same kut...Teman tapi mesra (ke??)... Si peguam dan bekas engineer yang mendaki tangga untuk menjadi usahawan...Chaiyyo2 Cik Radin Faezah yee..

"Berkat" yang dibekalkan kepada kami sebelum balik...sebagai tanda terima kasih kerana hadir...

Kenapa jadi sejarah bagi aku?
Sebab ini 1st wedding ever aku pi lepas kitorg splitted up 8 years ago...
Terlalu lama kan??
kalau kawen dan beranak-pinak ni mau 3-4 orang anak kan??

Kenapa aku menghilang..
Entah..sukar nak jelaskan..
Ade yang cakap aku sombong, ade yang cakap aku itu, dan ini...
Entah..

Yang penting sekarang aku dah kembali bertaut dan menjalin semula silaturrahim yang pernah kitorang bina dulu...
Dapat jumpe kawan2 lama, dapat sembang2 perkembangan terkini, sembang2 perkembangan badan kerjaya masing2...
Gossip2 panas terkini...
dan bla-bla-bla...

Kawan2 aku dah macam2 membawa haluan hidup masing2...
Ade yang dah kawen dan mengecap bahagia berdua-bertiga-berempat dan sebagainya..

Ade yang semakin dewasa, semakin berjaya, yang masih seperti dulu, masih ayu..
Dan yang berubah..Dulu comot sekarang ayu...
Siapa??

Entah...

siapa kentut dia-lah yang tak akan terbau kentutnya sendiri..kan?? :mRambut:



Di dalam masjid di Kuala Selangor yang kami singgah untuk Jama' Maghrib dan Isya..Masjid ni nostalgik jugak..
Selalu singgah kalau balik dari hostel ke rumah naik bas loncat atau bas sambung2..
Even masjid ni jauh dari stesen bas Kuala Selangor, gigih jugak berjalan sebab nak sembahyang..
Kate budak SMKA....:mBerangan:
Sebelum balik, si Ejad ni berhajat sesangat nak tengok kebun cendawan si Ir. Radin ni...
Jadi untuk tak menghampakan Ejad, kami pun singgah ke ladang cendawan Cik Ir. Radin ni, untuk jengah2 ape yang patut..
Memang impress bile sampai ladang tu..
Tempatnya memang besar, dan banyak cendawan yang ditanam..
Dalam masa yang sama, beg medium untuk menanam cendawn sedang diisi...

Actually the business was her mom's, but she's like taking over it and live it up..
Bukan senang sebenarnya..Dan Radin ni mmg tabah la aku tengok..
dan Ir Radin ni dah keje sebenarnya, tapi quit the job since nobody is gonna help her mom...
dan maybe maknya sunyi, dan nak Radin dekat selalu dengannya..Kan Din??
Lagipun, Radin is her only daughter and the youngest (?mude ke??)...
Kan Din??

Cam mak aku laa...
Tapi dah itu memang tanggungjawab anak kepada parents...tak kisah laaa...dapat pahala kan??

Daripada apa yang Din cite kat kitorg tu, aku nampak ape yang dier usahakan tu memang ade prospeklaa..
Dan Din nampak bersungguh2, cuma JIWA MUDAnya kadang2 memberontak...

Sebelum balik sempat berbekalkan cendawan tiram fresh dari ladang dengan harga yang murah...dengan tepung salut yang jugak diusahakan sendiri..

Aku dan rase cendawan goreng semalam, dan jugak dicelup jugak udang harimau yang besar...
Uuuuu...sedapnya...
Gurih betui...
Aku beli 300g cendawan untuk RM3, murah la kan??
:mNgumpat: Ade orang tu, beli lagi banyak dari aku...
Sape??
Entah...

Sebelum balik tu jugak, kitorg lepak2 minum kat kedai makan kat dataran Tonggak 12 kat pekan Sungai Besar...
Arked Man je yang tak sempat singgah
Seronok dapat jumpe, borak2, gurau2, ngumpat2 bertepuk tampar...

Ade Kaduk, Ali, aku, Ejad, Eka, Din, Iday, CheJah, Anaziha, Anis...
Semoga kite jumpa lagi lain kali ye...
:mLove:



33 Superb Comments!:

  1. suker tengok ustzh anaziha yg jeliterr ittewww.. ammvoiiii

    ReplyDelete
  2. berkenan ke me??
    bulih tlg ejaskan...
    solo gak tu, cume xavailable...
    buih ejas...hehe...

    ReplyDelete
  3. hah..sape yg ayu tu??
    confius2...

    ReplyDelete
  4. entah laaa...
    "siapa kentut dia-lah yang tak akan terbau kentutnya sendiri..kan??"

    huhu,anonymous ni eka ke??

    ReplyDelete
  5. ad yg menarik ati ke??
    kan ramai lg yg solo....

    erm..camtule..mls le nk reg2 ni...

    ReplyDelete
  6. Kalau letak name dgn email pun okeh dah...
    ade ke yg berkenan?? tatau... :f

    ReplyDelete
  7. erk..yela2..nnt org letakle..
    org dh msuk kan gambo dlm fs jek..
    xad blog2 ni..xpandaile nk uat..
    huhuhu

    ReplyDelete
  8. Tak susah kut nak blajar eka..
    kalau nk, aku bulih ajarkan..
    xpon, mintak abg kaduk ajarkan..musti pndainya kaduk...

    ReplyDelete
  9. hazren, keep on contact kengkwan ko ye. InsyaAllah, ada plan bersama 'sahabat' SMKA.

    wslm..:-)

    ReplyDelete
  10. nampak gayanya cikgu ni ada tergoda ngan seseorang kat dalam gambar tu.. hehee...
    apa lagi cikgu.. ejas laaa..
    dulu akak ada gak kawan cenggitu.. jumpa masa reunion pas tu terpikat lah pulak.. langsung kawin.. dah beranak pinak poooonnn.... bagus kan.. :))

    ReplyDelete
  11. Neeza Shahril
    err...kak, tuhan je la yang tahu... hehe...

    ReplyDelete
  12. cekgu memang tak cayer kanns me dah jumperr samerin.. abes saper yg gambar dok belakang jutawan ittewww.. (anggaplarr sbg mimpi ehehe)

    you wrote: (about samerin)
    lorrr…blom jumpe lagik…
    igt betui laa…
    sampai mimpi2 nih… :)

    ReplyDelete
  13. sampai ke sini ye en me menjawab comment..
    thanks! :)

    ReplyDelete
  14. dpt makan free lahhh...heheheh musim ni
    bile kita org nk tgok tuan rumah pula tempek gambo sanding...heheeh

    ReplyDelete
  15. Kujie
    Huhu..bile kakjie??
    saye belum jumpe, camne nk merisik...
    nak kawen?? huhu...

    ReplyDelete
  16. wahh bagusnyer muda2 dah jadik usahawan..nie lah contoh anak melayu yang patut diteladani..
    syabas pada kawan cekgu ye..
    aku adalah penggemar cendawan goreng yg tegar, tak kenal erti jemu ye!:f

    ReplyDelete
  17. sape erk yg ayu tu??
    nk tau gak..

    ReplyDelete
  18. juelee
    aku peminat cendawan goreng gak...
    kalau beli kat psar malam, 2 hingget, ciput je..
    beli cendawan goreng sendiri, byk sket kan??
    heheh...

    akieska
    sape?? radin laa...kan dah lain sket berbanding dulu...
    ko still ayu mcm dulu.. :P

    ReplyDelete
  19. eleh..nk perli org le tu..
    tp radin mmg berubah gile kan..
    suara je xleh tukar..huhu

    ReplyDelete
  20. mane de perli eka...
    ko still cam dulu..
    tu yg abg kaduk terpikat, kan??

    suara tu dah gitu,xkan nak buat sore kepit lak...
    heheh...

    ReplyDelete
  21. waahhh tahniah buat syafiq & wife. moga kekal ke akhir hayat. ;)

    ehem. bile plak turn engko mau nek pelamin nih cikgu BH? jgn lupe jemput aku mkn nasik minyak. opsss aku mau lauk pengantin laa! agagag :p

    ReplyDelete
  22. Tahniah pada yg menyatu...skrg ni memg musim kawen...satu yg xdapat aku lupa,prof aku dulu slalu cakap,asal cuti sekolah ja sure jadik musim mengawan,he3

    ReplyDelete
  23. :: Cikgu Wiween ::
    terima kasih bagi pihak member aku..huhu
    boleh je...lauk mk pengantin pon aku bg kat ko..
    nakk??

    Belatuk
    ye la tu, itulah istilah terbaru yg org pakai... :)

    ReplyDelete
  24. musim cuti sekolah musim kawen. hehe :@

    ReplyDelete
  25. KNizam
    musim kawen aka musim mengawan... ko dah mengawan kan zam??

    ReplyDelete
  26. pelamin dia lawa weh!!
    tangkap gambar pun BG jadik cantek! =)

    ReplyDelete
  27. yOnnA
    tu arr, aku pun pk cemtu gak...
    dah berangan nk pki g simple tp cantek cemtu..heheh...

    ReplyDelete
  28. uits..mana ad terpikat sebab ayu..
    sebab nmpk lg brutal adela..
    isk2..

    ReplyDelete
  29. Tahniah jugak kepada pengantin.. Syafiq dan isterinya.. Wah wah wah cendawan goreng memanglah lazat.. tiap-tiap minggu xmiss adik ipar ecah hantar kat rumah pasal dia pun buat cendawan jugak.. :o

    ReplyDelete
  30. akieska
    ye la tu eka,brutal... :D

    Ecah
    waaa...beshnye adik tanam cendawan sendiri..
    goreng cendawan slalu la ye??

    ReplyDelete
  31. ehem, ehem.... sonangnya ati en BaniHashim ni lotak gambo cek byk2 dlm blog dier....pastu sambil puji2@perli2 ekk.

    ReplyDelete
  32. ehem, ehem.... sonangnya ati en BaniHashim ni lotak gambo cek byk2 dlm blog dier....pastu sambil puji2@perli2 ekk.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png