Hari Bertemu Kengkawan...


:minimo_09:Baaa...Chak!

Cuba *tebak shiapa dalam pic ini??
We met her, but never tegur even for once...
Just keep on calling her name aka ngumpat-ting about her..
Just teasing her up..Main2 je...
*tebak = teka (indon)

She is a celeb and she's damn-famous.
Musti korang tau kut??


Kalau tau, layyaannn.... <---its her trademark

Kalau korang tatau, aku gitau. Ni pasal aku, bukan bout this girl (?) above.
Aku ni mmg a family-man. A Home-Type person. U know what i mean. Senang citer, I am a guy that fond of "*hibernating" at home.
What a shweet home!
*hibernating = berhibernasi (scientific term) ataupun memerap (bhs jowo rojak)

So far, i never been felt that sooo-bored living at home, since I have the "window"to the outside world...the internet...

Window la sangat...:minimo_17:
Dengan kemudahan Streamyx yang tiap2 bulan aku derma bayar kat TM, aku pasang lagi wifi router, beli LCD monitor...
Semuanya untuk sape??

Untuk shiape??
Jawab laaa...aku tanye nih..
Untuk MEREKA DAN KELUARGA MEREKA...err, i mean my family and I..

Dah laa, apobondo yg aku dok nagging ni, kang meluat oghang kat luaq sane.

Back to the main topic, malam semalam, En Researcher aka Amry ini so suddenly called to meet up for fun. Susah katenye nak datang Shah Alam.
Ape yang orang tua Amry buat kat Shah Alam??
"Berniaga" kah? Laku ke??

Again, back to main topic, tetiba Amry called ajak ke Extreme Park Section 13, Shah Alam to join him for hiking/climbing the wall...
Tempat tu baru je bukak, aku baru perasan mase lalu-lalang kat sane mase antar Mendiang Bobot ke vet...Arwah dah Bobot aku...
:puteh_21:

Oklah, dipendekkan cerita, kami (?); aku dan Shae sampai sane dalam kol 11 malam...
Shae, Amry, Hilmy dan 2 orang member Amry (Tucky & Fikry) sume layan wall climbing except Pakcik...

Bukan Pakcik takmo, tapi pakcik takut tak dipelawa..jadi malaslah nak mempoyokan diri..and pakcik remain as penyokong all the climbers je laaa...heheh..
Moral support. Paham??
Jangan salah paham ok??

Okla, biar pakcik berterus-terang kat sini, pakcik:minimo_23: memang segan, malu, tak konfiden, tapi tak takut nak try cume pakcik rase tak perlu kut nak try, lagipun pakcik tak akan smpai atas...
masalah kelebihan paun agaknye... :puteh_13:

Jadi, pakcik jadi pemerhati dan fotografer cokia je...Amik gambar pun pakai N70 pakcik nih...
Okla, drpd takde kan??
Satu lagi, pakcik telah dipakse dan didesak bertubi2 untuk memuatkan gambar2 pornonya aksi minah tu dalam ni...
Jadi pakcik redha, pasrah...
Dah tu, tak dapatlah pakcik nak tunjuk aksi pakcik memanjat wall tersebut menuju ke puncaknya...

Ok tak alasan dan eksplenasi aku??huhu...

Next. Layan je la gambar2 kat bawah ni, yang aku dah compile..Kalau rase kecik je, bulihla klik the pic for a better view, dowh!

The best thing is, Shae has made it to the top..Even she's accompliced with Tucky durjana untuk cengkelat sepanjang perjalanan naik ke atas, tak aci la gitu!





Lepas menggunakan kalori dlm badan, mase utk revitalise balik!
Jom makan...yeehaaaa!
Pakcik sukoo!

Makan di mane?? Makan di Pak Li Kopitiam kat Seksyen 7 tu...mane lagi..
Mase tu la jumpe minah fofuler si fofeh aka FF aka Fara Fauzana aka Fafau yang masih lagik tebal foundation di mukenye itu.
Kerana mungkin baru balik shooting or whatever.

Fafau dok kat meja belakang kitorg dengan member2 dier, dan Fafau nampak chantek..
Pakcik suko! Pakcik suko!
:minimo_28:

Tapi pakcik kontrol je perasaan dan keter-uja-an pakcik nih sebab pakcik berada di khalayak ramai....hehe...



Dah le...
Pakcik introduce the member of mine...




Kitorang lepaking, and gebang-ing bout our past, our long-time-no-see friends and their latest news and updates + gossipping and of course re-memorizing our shweet time before.
Seronok gak, gelak2 besor dlm Pak Li sebab memang ade clown antara kitorg. Sape lagi kalau bukan Amry the Researcher...He's like before...Always clowning and the Joker's of all.
Kan En Amry??

Dah habis fries, roti bakar and the drinks, dan pekerja Pak Li dan bagi sign of closing the premise such as arranging the stool upside down, mopping and sweeping the floor and we think its time for us to splitt-up.
Tak kan tak paham2 sign yang dorg dah bagi kan, ape lagi...dekat kol 2am baru la kitorg dismissed.

Dan maybe we'll meet again at Bukit Merah on the end of this month, God willing...
Seeya...
:puteh_27:

ps: oit kengkwan, aku tak tido lagi la ni, dah pagi pon...sebab nak buat post nih..
kalau lambat2 kang tak terbuat nih...huwarrghh...

25 Superb Comments!:

  1. aku suke...aku suke..aku suke...
    sume pic aku yg in action yg bjaye smpai ke puncak..lalalala...;;)..
    so,thx to cekgu sbb bjaye dipakse oleh aku tuk mek pic2 mlm tuh..hahahah..tp muskil sbb cekgu xmo pjt..jge saham ke?ekekekek...:))...

    -cik shae a.k.a bjaye smpei ke puncak..

    ReplyDelete
  2. cik Anonymous
    ko sdg berkata tentang aku ke Puan Shae??

    ReplyDelete
  3. best tu jumpa2...leh gossip2...

    kt rumah ni pun router....masa je tak mengizinkan merayau

    ReplyDelete
  4. nape tak pergi snap gambar dengan FF tu? boleh compare bedak tebal dia tu hehee..

    amboi chekgu.. duduk minum sampai orang nak tutup kedai ye.. hehehe...

    ReplyDelete
  5. Kujie
    btul-betul kak..
    kene curik2 mase laaa...

    Neeza Shahril
    ai seganla dgn ff tu kak, eh.FF seganla nk pose ngn ai..heheh..
    sekali skale kak gini..bukan slalu pown

    ReplyDelete
  6. hahah selamba lah amik gambar curikkkkk. ahha

    ReplyDelete
  7. KNizam
    aku bukan nk buat tak baik pon,saje je..
    hrp fafau tak marah laa...

    ReplyDelete
  8. cikgu malu eh??tlepas pluang cikgu nk kenal dia kan? :D

    ReplyDelete
  9. cikgu malu eh??tlepas pluang cikgu nk kenal dia kan? :D

    ReplyDelete
  10. bestnyerrr jumper kengkawan .. kannns

    ReplyDelete
  11. en_me
    seronok, dpt bertepuk tmpar mcm dulu...

    ReplyDelete
  12. asal tak tangkap gambar dengan fafau weh?
    :P hahaha
    kaber macho konon :p
    lawa tak dia depan2 :p

    ReplyDelete
  13. Jard The Great
    sape yg takmo makan??

    yOnnA
    lawa..dan nmpk kurus je..comey laaa
    kalau kat tv kan nmpk cm berisi sket..

    ReplyDelete
  14. nie yg ceq suka nie.. climbing & makan..my hoby nie.Nasb baik ada jurucam nie yer klu x en3 x bergmbr lah.http://kendhin.890m.com/emoticon/ngakak.gif

    ReplyDelete
  15. kuIna Jentayutiara
    haha...sbb yg jadik cameraman ni slalu yg tak panjat tu la kak..
    bdn pun berat kak..hehe..

    ReplyDelete
  16. ohohoho.. fafau rupenyerrr.. peminat ekk..?
    hahaha!!~ :))

    ReplyDelete
  17. Ecah
    haah ecah..fafau la tu..
    peminat ok-ok je...
    lawa fafau masetu, tu yg malu ai nk tego...hehe..

    ReplyDelete
  18. che gu..nak tanya, berapa kena bayar untuk 1 sessi wall climbing tu? TQ

    ReplyDelete
  19. Sayang_Liedz
    Kitorg buat tak nmpk je Fafau tu Liedz..heheh
    xmola nmpk cm gile artis lak...hehe

    ReplyDelete
  20. Dhul Fiqar
    Actly, the wall is free to climb.
    The thing is the equipment. If u already have urs, u can use it.
    Otherwise, there will be charges for renting their equipmnt je.
    Thats all, for climbing, its totally free. okeh??

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png