Aku Memang Suka Habiskan Duit...


Jualan Jimat Malaysia 2008

Jimat ke??
Demi untuk menyambut seruan kerajaan time2 cuti sekolah ni; kempen Jualan Jimat Malaysia 2008...
Aku pun tanpa ragu menghabiskan hasil titik peluh aku mengajar budak2 tusyen tahun 5 yg akan masuk tahun 6 tahun depan selama kurang lebih 3 minggu...
Tak banyak pun, tapi aku memang tak harap sangat..:mDuit:
At least masa cuti ni taklah kosong sangat..kan cikgu2 semua???
:mPanas:takde mase banyak dihabiskan dengan menarik selimut, membuta sepanjang hari, kan??

Dan dek kerana ingin memuaskan :pandaGeli_30:nafsu serakah hati aku dan untuk me-make-over workstation aku yang agak outdated, jadi teringin melihat ia kembali segar dan bugar seperti dulu..

Bukan ape...
Kalau tengok PC aku, aduh...orang dah tak pakai monitor gedabak besar ni...
Monitor itself dah penuh 1/3 space kat meja aku...
Meja aku ni memang besar same besar dengan tuannya! dan kat situlah aku buat keje2 sekolah aku, seperti menanda buku, buat lesson plan (aku tulis tangan ok, tak main taip2 ni, cengkelat dan tak aci!) main game surfing internet thru PC or laptop, dan kalau ade si lappy aku tu, bertambah2 la sempitnye meja ni....

Dan solusi terbaik untuk mengurangkan kesesakan di atas meja yang hanya akan menambahkan serabut dalam kepala otak ni, akhirnya setelah aku berkira2 duit & ongkosnya baik dan buruknya akhirnya aku beli jugak...
Benda Allah ni...

Jenama?? Itu je laaa..yang aku mampu....


Tapi so far aku berpuas hati, dengan performance, resolution dan width yang seluas ladang gandum yang masak menguning...
Harga??
Tak mahal...:mHurm:dan tak perlulah aku nak nyatakan kat sini...
Kalau nak tau gak, bolehlah hubungi aku...
Satu lagi sebab aku beli adalah untuk menambahkan space kosong atas meja aku ni laaa..
Idokla penuh sesgt...Kusut mata memandang...

Selain benda ALLAH yang tu, aku beli gak benda ALLAH yang ini...
Sebab selama ni asyik pakai yang pirate yang dibeli dengan harga 1/3 dari harga asal je...
Sekali update, last2 diblacklist, tak leh nak scan virus dah....
Pendekkan cerita, beli je....yang ori...
Kalau nk pakai brand lain cam BitDefender (yang ni aku pakai utk lappy aku) atau Norton, takut tak tertanggung pulak beratnya....
Almaklum, PC yang RAM-nya zaman Tok Adam....:mHihi:
Tak ketinggalan, card-reader...

Setakat ni dah banyaklah aku berbelanja...Memang jimat...
Jimatlah sesangat...Benda kalau murah, orang beli banyak..
Duitnya mungkin sikit, tapi kalau dikumpul2 jadi banyak jugak kan??
Jimat ke namanye??
Bile barang yang asalnya tak penting sangat nak beli, akan tergoda dek tawaran yang diberikan...
Last2 sape yang untung...

CineTokey kedai tu jugak yang untung kan??
Pandai depa berniaga kan??

:mKening:
Ini wajah lama workstation aku...

:mHihi:Oldies sesgt kan??

Yang baru...lepas ni ye???

10 Superb Comments!:

  1. Kaspersky pun kekadang ader prob gak... 19zim slalu gune Avira free je...

    ReplyDelete
  2. takdelah oldies.. ramai jek orang pakai desktop tu..
    anak akak si Sophea tu beriya-iya suruh Abah dia beli desktop macam cikgu punya tu..
    dia kata best sebab besar.. hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. Akak tau kau sangat mengidam yang baru...
    Yang lama tu, janganlah kau buruk-burukkan sebab nak dapat 'bini' baru..dah banyak jasanya tu...

    Anak2 akak pun pakai pc macam tu...tapi..setelah akak dapat yang baru...he...he...he..

    ReplyDelete
  4. yang oldies nie byk memberi kenangan terindah..
    dengan PCku yang gedabak nie la tesis tahun akhir berjaya disiapkan..

    Kira pasni cekgu lagik UP la dari saya, udah ader LCD MONITOR..

    saya masih setia lagi dengan yg gedabak nie...
    sayang.. sentimental value kater org...

    ReplyDelete
  5. 19zim
    aku xbyk pilihan...
    sblm ni aku pki yg pairet je, ni pakai yg ori, dan suit spec pc aku...

    Neeza Shahril
    tp kalau pakai pun lebih techie kak...
    kan best kalau uptodate kan??

    xiiinam751
    habis madu sepah dibuang kan?? :P

    juelee
    alaaa...smpi ke mana je la sentimental tu...
    tp kalau suke, simpan je, beli LCD ganti...
    yg lame simpang kasi simpan abuk...

    ReplyDelete
  6. pepatah "ada kerak, ada nasi" bermaksud tiap-tiap suatu kejadian itu tentu ada bekasnya.. salam aidiladha cekgu BH itteww

    ReplyDelete
  7. huhuhu...kemain lg barang2 pc dia..

    aaa bagus2 beli kaspersky ori..saya pon beli kaspersky ori gak..tapi saya beli liscense je..takda cd n kotak...beli online..

    kaspersky rowk!!! uuuuuu (bunyi serigala)

    ReplyDelete
  8. en_me
    hah???
    salam kembali en me itteww...

    senapang
    serigale bukan bunyik cam auk-aauuuuu...
    auwww!
    hheehe...

    ReplyDelete
  9. aku kalau shopping kat lowyat sure beratus habes...hehe :)

    ReplyDelete
  10. KNizam
    heheh...aku lebih dr tu pon bulih zam..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png