Aku Bukan Melukut...

Salam semua..
Terima kasih kerana korang semua rajin jenguk2 sini ye...
Dan aku kembali, kembali untuk mengisahkan suatu cerita.
Cerita picisan seorang Cikgu yang baru ni.

Semalam, tak semena2 ade seorang blogger yang sangat humble ni tegur aku mase di YM..
for the 1st time...
Aku tatau pun dier ade sbb dier invi atas sebab yang dier je yang tahu..

Bertegur tentang Blog Dr Sarah yang di-hack dek hacker durjana..
Malangnya, topik nya tak kena dengan aku...
Sebab aku tak kenal blogger yang fofuler tu..
Dan blogger yg tgur aku tu pun bagila link Dr Sarah tu..dan aku pi la tinjau...
Kawan blogger tu bersungguh2 memuji Dr Sarah...
Aku rase tulisannya memang sesuatu...
No wonderlah pengunjungnye ramai...


Itu je..
Pastu aku pok-pek, sembang ringan2 for the 1st time...
Sblm ni aku tak prnah pun nk bertegur, sembang2...Tapi semalam sempatla bersembang...
Dalam gebang2 tu, member blogger tu adelah menyatakan hasratnya nak tutup laman blognya, katenya dah jelak...
Jemu barangkali!

Tapi entah laa...Tulisannya biasa2 saje, tapi tersendiri...
Ramai rasenya pengunjung blog tersebut, tak kurang ade yang memuji...

Aku sempatla memberikan konsultasi gratis, even aku bukan lah doktor jiwa yang pandai mendalami hati orang..
Cume aku rase dier kne teruskan, cuma kalau rase jelak bertamu, kurangkan mase mengadap blog tu...
Kurangkan frekuensinye daripada 10 kali kepada 1 kali seminggu ke...cam aku nih...
hehe...

persoalannya, siapakah rakan blogger itu??
hikayatnya menarik dibace, dan sekarang ni katenye sedang bercuti awal sempena raye haji..Hiks...

Entah laa...Aku mule2 menulis pun rase hambar je...Sebabnya asyik menjenguk blog sendiri lepas buat post..
Masetuh tak ade orang pun yang ambik kisah akan kisah aku...
Kesian kan?? Huhu..

Takpe la, sebab aku menulis bukan sebab nama..
Tapi sekrang dah tak macam dulu...Sebab Kakjie adalah perintis pengomen terawal blog aku nih...Dan melalui Kakjie aku kenal dengan yang lain...
Kakjie memang sesuatu...
Sifat suka ambil tahu bukan bizibodi, pandai mengambik hatinye yang membuatkan lingkungannya semakin menjadi empayar sekarang...dan sedikit sifat keibuannya...

Terima kasih kakjie..
Sekarang ni dah ade, pengomen yang setia cam yonna, kakneeza, KakIna, Knizam, encekcamera, adry, aan, cikgu izzie, cikgu jawe dan lain-laen...
Aku suke korg komen...
Komenla lagi ye...

Dah la tu...
Kurangkan membebel..
Yang penting, selamat kembali buat aku...

Aku bukan melukut di tepian gantang!

Selamat datang kepada kengkawan yang aku baru kenal...
seperti cikgu fly, SNM, ecah..dan sape lagi???

pss: aku dapat payment sebab ngajar tusyen cuti ni, takla banyak..
Baru je dapat...Tapi ironinye, duit tersebut bukan milik aku lagi...kenapa??
jeng-jeng-jeng...
Nanti cikgu cerita yee... :D


23 Superb Comments!:

  1. akak suka cari kawan.. tapi akak sedih bila ada orang yang comment teruk2 kat blog kita..
    so far tak lah kena lagi..
    tapi yang tinggal message menyakitkan hati kat message box tu ada.. malangnya.. tak tinggal jejak.. tak malu kan orang cam tu...

    ReplyDelete
  2. Bertambah2 la member chekgu lepas nih...

    http://www.mohdlazim.com/2008/12/stay-same.html

    ReplyDelete
  3. Bertambah2 la member chekgu lepas nih....

    Latest blog Stay the same

    ReplyDelete
  4. kih.. kih.. kih.. :))

    makin ramai kawan makin pening. tp jgn sampai tadek kawan pula. :D

    yg penting, jgn peningkan diri sendiri.

    ReplyDelete
  5. Neeza Shahril
    saye pun pnh kene kak..
    tu yg ade kjp tu, kite tpakse moderate comment...
    kdg2, dorg stay anonymous...
    baling batu dorok tgn..

    19zim
    InsyaAllah...w/pun kawan maya...

    cikgu jawe
    tu gelak sebab terasa ke ape??
    hehe...
    sape mkn cili dierla yg berisiko kene appendiks...

    btui tu, xde kwn cam kera-sumbang lak kang..

    ReplyDelete
  6. hehehe..
    apepun menulis nie memberi satu kepuasan bagi saya...

    tak kesah la orang nak kata ape..

    hmmm..
    cekgu bt tusyen ye???
    best nyer dapat mencurahkan ilmu kepda anak2 bangsa...

    ReplyDelete
  7. selamat pagi cikgu! nice blog, keep it up.. saperlarr me yg inih tanpa kawan-kawan spt cikgu kannns..

    ReplyDelete
  8. KNizam
    adela dlm seminggu kut..
    satu sbb laptop aku masuk ward,
    satu lagi sbb aku malas..tu je..
    ko lain la bro, ko perajin...hehe..

    juelee
    tu la jue...
    kalau dah suke, lautan api pon sggp direnangi kan??

    ReplyDelete
  9. en_me
    slmt paaaggiii mured-mured...
    have a seat.

    same2lah kite saling mendukung satu same lain kannns..

    ReplyDelete
  10. chekgu BH dh kembli ke alam maya, alam siber yg mcm2 ada yehaaa..... tp kn...

    ehem ehem...berbakul ko puji kakak aku tu yer!

    ReplyDelete
  11. ehhh ..name aku pon ader?<<<---kembang kempis ni ha

    ReplyDelete
  12. salam cikgu BH..
    first time anta komen :D
    saya rs, saya tahu la seseorg yg punya hikayat tu..hiksss..
    betul kata si dia..blogger yg bernama doc sarah nun jauh di moscow tu mmg best entri dia. saya rs, kdg2 ada kt tmpt dia..mcm jln2, melancong lg2 klu dia crte perihal tmpt2 di sana :D

    ReplyDelete
  13. Tulis blog nie..kalau rajin + ada benda yg kita nk gebang boleh la..kalau tak, tutup buku jer..wat bodo jer..kena ada mood baru best..

    ReplyDelete
  14. kuIna Jentayutiara
    saya puji ikhlas kak...

    oRanGeLiLY
    kontrol sket kombang tu...

    snm
    tau xpe lin...
    kalau org tu pndai bercerita, seronok kite yg membacanya..

    mOhD^.^rAz
    kalau ade org bace dan bagi feedback, laaaagggiii best!

    ReplyDelete
  15. Cikgu..

    Memang selalu gak kena dengan orang2 camni..Tension kan?


    Salam Aidil Adha

    ReplyDelete
  16. Abahnajwa
    semoga mereka bahgia dgn keje jahat mereka
    Salam Aidiladha jugak!

    ReplyDelete
  17. arsaili
    Salam Bro..
    Raya di Msia je...
    tak mcm orang TU, raye di perantauan...

    Selamat Berkorban di Perantauan.. :)

    ReplyDelete
  18. salam singgah...sabar je la...dunia maya kan...kekadang orang yang kita kenal pun bleh tikam dari belakang,ingat satu ja: What goes around comes around...

    ReplyDelete
  19. BurungBelatuk
    orang melayu ckp:
    ade ubi ade batas la ye??

    ReplyDelete
  20. hehehe..entri ini betul2 mengimbau
    dulu hanya kak jie sorang dok komen kt sini
    ikhlas...utk bagi dorongan
    kak jie dpt bayakangkan bagaimana perasaan blogger 'muda'..opssss.... newbie bila entri dia dikomen...rasa hepi sgt2..sbb kak jie pun rasa mcm tu walaupun permulaan kak jie buat blog bkn dari ZERO - mksdnya kak jie dah ada followes tersendiri dari TAA & TS


    keadaan yg cikgu rasa ini ramai yg rasa... mmg kakjie akui ramai yg akan membentuk group tersendiri selepas itu - ramai yg berjaya dan skrg punya pengikut tersendiri..kak jie ikuti dlm diam

    semua org akan rasa ' writer's block' sesekali dlm hidup sebgai blogger...mata tepu dan blur..hehehehe

    masa tu la kita kena slow down kejap...uikk..byk pula membebel...chowwww

    ReplyDelete
  21. Kujie
    terima kasih kakjie..
    kakjie ni kire cam blogger selebriti laaa..
    pengikut pon memang dah ramai...

    i really admire akak...
    thanks again kakjie!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png