Pra Introduksi...


Errmmm, entry ni dah basi. Begitu jugak dengan nasik impit dan rendang serta kuah kacang yang ade dlm gambar ni...

Sebab ini sepatutnya aku update minggu lepas lagik, sebab aku nih cam poyo2 sibuk je...So, tak dapat nak update....

Dan berpandukan gambar di atas dan jugak dibawah ni, apa yang dpt anda perhatikan?
:pandaGeli_12: Jamuan raya ke???

Tak laa...
Inilah jamuan akhir tahun...
Aku kene amik tanggungjawab besar sebab aku ni terpaksa jadi guru kelas budak2 "baik" ni...
Memang menguji kesabaran aku budak2 ni....

Aku kan memang penyabar...:pandaGeli_11:

Aku yang jadik mastermind, for the 1st time...
Dan aku nih kan perfectionist dan poyo sket...
Dan masetu pun duit gaji baru je masyuk, jadi aku pun bermurah hati nak buat sesuatu untuk jamuan kelas...

Mase jamuan tu, sib baik la ade bibik asisten import dari kakak jQaf tu...
ringan skit keje nak handle budak yg huru-hara cam budak kelas aku tu....

Dengan kederat yang ade, itula yang mampu disediakan...
Ade nasik impit, rendang, kuah kacang dan puding jagung yang sweet tu...

Waawaaa.....Shedap2 shangat...
Berkoyan2, berpinggan2 aku tale mase bawak balik uamh tak habis...
Budak2, manela makan banyak, bapak budak cikgu cam aku ni mmg patutlah menketederah makan banyak2 sket....
sebab memang keje kuat makan...harhar....:pandaGeli_25:

Mak aku yg tgh tak bape sihat tu yang byk masak utk jamuan tu...
Aku tolong jugak ok, tolong tengok...
Hahaha...

Bukan takmo tolong, tapi mak aku ni fussy pasal bende masak gini, katenya:
Ko jangan nak tolong...Kang rasenya lain....
Takpelaa, Mama buat selow2...Boley....
Dah orang tak bagi tolong, kite jadi tukang makan rase je laa....
hehe....


Satu lagi bende yang menyibukkan aku ialah, buku2 rekod, profil ni laaa....
Nak kutip buku teks lagik....
arrr...
Tapi skrang semua tu dah setel...
Legaaa...

Oklaa...tu je...
Tunggu sepesel entry lak pasni...

12 Superb Comments!:

  1. minggu2 terakhir persekolahan mmg sibukkan!samelah kita!hehe..


    (mekaseh sudi komen n3 su ttg pengambilan anak angkat tuh)

    tq2!

    ReplyDelete
  2. weh.
    nak jadik anak murid ko leh tak :p
    ngeeeeeeeeeeeeee!!!
    boleh aku buli2 ko HAHAHHAA...

    ko sponser la semua jamuan kelas tu eh? hee
    meriah tgk budak2 tu weh.
    semua comel2 gile!! :D

    rehat la ko cuti skolah ni yek :D

    ReplyDelete
  3. waa seronotnye..best tak jadik cikgu??wowwow

    ReplyDelete
  4. su
    kite bg buah fikiran kite je...
    ni xsetel lg keje nih...
    mggu dpn kene dtg skola...

    yonna bebot =)
    aku sponsor tambahan je...
    sbb modal yg dibagi ciput je...
    kalau xmkn ape2, sian lak aku tgk budak2 nih...

    cikgu jawe
    err...tgk je la camne CJ...!

    _neo_
    seronok kalau dpt anak murid yang tau menghargai...
    penat atau kuar modal skt, xde hal..
    janji dgr ckp, ade hasil...aku dah happy ssgt dah neo...

    ReplyDelete
  5. alasan mama tu sama ja cam alasan mak dulu...

    tolong potong² dah... nanti mak letak sendiri...
    last² aku x pandai masak sampai sekarang...
    nak potong² sedia bahan mmg master...(tp ikut kuota mak aku la..) saiz mana cili y kene beli, timun besar mana, tomato saiz apa... itu msk dalam kiraan mak..

    bukan saja rasa kena sedap.. !

    ReplyDelete
  6. syok kan isi buku adab belajar & rekod profile budak?

    isi PLBS lagik besh tau :p

    cmt bercoti cikgu BH! ;)

    ReplyDelete
  7. wah cikgu..patut sengap sunyi hilang lama..sibuk yg amat

    ni dah cuti...kejap lagi rindu rinduanlah dgn anak2 murid tu

    ReplyDelete
  8. Haih... teringat mase kecik2 dulu... 19zim nakal tak hengat dunia...

    Latest blog Award Ngetop Dari @LiYaNNuaR

    ReplyDelete
  9. banyaknya makanan... tak aci betul cikgu ni makan sorang.. tak jemput pun akak hehehe...

    best kan ajar budak darjah 1.. best sangat... best marah diorang!! hehehe..

    ReplyDelete
  10. zonaku
    cerewet tu yg buat sedap..
    nak wat camne...
    biar je laa...jadi tukang komen and tukang rase je..

    :: Cikgu Wiween ::
    selamat bercoti ween...
    eheh...

    Kujie
    better rindu2an dgn yg lain...hehe...

    19zim
    dah besar ni dah xnakal kan?? :P

    mOhD^.^rAz
    slmt bercoti gak utk ko...
    manfaat cuti dgn bende berpekdah ye...

    Neeza Shahril
    camne nak ajak kak,jauh nun di sane je...
    ajak2 ayam je bleh laa...hehe...
    :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png