New Gadget...

:pandaGeli_36:

Aku dah lame wishkan bende nih...
Aku sendiri pun taktau pasal mechanism bende nih, camne dier berfungsi, berape regenye, dan beberapa kemusykilan yang membenak dalam kepala hatuk aku ni...
:pandaGeli_14:

Aku try gak tanye member aku pasal bende ni, tapi jawapannya tak berapa memuaskan hati...
Last2 aku nekad je terus beli...Tanpa panduan dari sape2...

:puteh_11:

Dan inilah dia....



Wireless Router jenama Belkin 4G....
:puteh_28:


Huhu...
Aku ingat mahalla regenye...Tak le semahal yang aku sangka...
Ok laa...Dan tak perlu la aku sebutkan kat sini..

Minat aku nak beli BENDA ALLAH ni lepas aku tengok rancangan REMAJA yang cover pasal bende ni dalam segmen GADGET yang dihoskan oleh E-One...
Bleh la klik link ini atau GADGET tu kalau berminat nak tau lebih lanjut....

Aku beli pun tak jauh dari umah aku...
Aku dok Shah Alam, jadi aku beli dalam area Shah Alam ni je...
Kat PAS (Plaza Alam Sentral) je....

Memula ingat nak beli kat Loyat, tapi rase seksa nak pi sane tak berbaloi pulak...
Better carik kat sini...
Rege pun mungkin beza, tapi tak banyak..KUT!:pandaGeli_11:

Ape kelebihan BENDA ALLAH ni??
Yang dah tau bagus laa...
Yang tatau meh Cikgu terangkan...Dan kalau ade khilaf dalam penerangan macam tau ni, betolkan cikgu ye...

Benda ni adalah, router untuk create wireless network dalam rumah kita...
Untuk mereka yang dah sedia ada modem ADSL yang dibekalkan sekali dengan Streamyx yang kadang2 tembel dan lembap nak mampos dan kadang2 laju berdesup...:pandaGeli_35: bolehla sambungkan dengan router ini...
Semuanya ada dalam manual CD yang dibekalkan...


Lepas gedebak-gedebuk setup yang simple dan bulih dibuat oleh amatur cam aku ni, dah siap...
Sume bulih dibuat, setup passkey dan etc....

Dan yang bestnye, kalau dulu aku nak naip kene duduk stret je atas kerusi sebab cable network ni tak panjang...lebih2 kalau nak sambung ke internet...

Sekarang ni, setelah menjadi pengguna Wireless Router Belkin 4g, saya tidak ada masalah alagi untuk online di mana-mana di dalam rumah saya...
Kalau dulu, saya terpaksa terpacak di workstation saya untuk connect ke internet, sekarang tidak lagi.

Terima kasih Tummitrim Router kerana memaksimumkan pencapaian broadband saya..kini, isteri saya tidak lagi mengeluh lagi kerana lebih masa saya luangkan bersamanya berbanding dulu kerana capaian internet tiada batasan dalam rumah sendiri
Motif aku ade isteri???:pandaGeli_14:

Lihat pinggangku, lebih ramping kan??
Huhu...
Tak de kaitan....

Performance mendownload takde masalah, cume untuk streaming agak slow, tapi download tak ada masalah...
Coverage pun bagus...
Senang nak setup...
Harga pun ok....

Kesimpulannya, aku recommend-kan gadget ni, untuk memudahkan capaian internet wayarles anda tanpa batasan.
Adiossa....
:pandaGeli_26:

Aku turut menghabiskan wang ringget untuk membeli DDR2 RAM ni...Sebab aku nak upgrade laptop aku yang sebelum ni performance-nye mengalahkan siput khinzir - RAM 1Gb beb, mane nak tahan asyik kene asak je....

Ditambah pulak dengan antivirus yang aku pakai ialah BitDefender...Lagi laaa bertambah bebannya...

Aku ni pencinta Vista, jadi RAM paling optimum untuk prestasi optimum ialah 4Gb...
Jadi haruslah untuk aku upgrade sebelum laptop ni mengalami masalah tingtong sebab dah tak tahan berat...

Jadinya, sekarang ni aku tengah enjoy la duit beratus yang aku habiskan demi untuk prestasi yang optimum...
Wow, hebatnya SensaOil..
Huhu, larik topik...

Tu je laa...Kang makin banyak aku merapek...




35 Superb Comments!:

  1. salam...memang convenience coz mula pakai kalau tak silap in 2004..senang sebab kekadang beberapa orang nak pakai serentak..so easy

    ReplyDelete
  2. bagus beli mende ni
    nk duk lam jambam pun ley on9 ag
    huhuhu :P

    ReplyDelete
  3. aku pun dah lama guna benda nie takat nie puas hati la.... tak der blinking nak power lagi pakai N'series...

    yang hampehnya stremayx tm net... selalu buat hal

    ReplyDelete
  4. Kena selalu monitor router tu... kadang2 ade golongan hacker blackhat yang dok berdekatan dengan rumah...

    Latest blog Dapat award dari @LiYaNNuaR

    ReplyDelete
  5. hai, thank you
    rajin la jugak membaca.
    baru je nak berjinak2 dlm penulisan blog ni.

    ReplyDelete
  6. harus ku cube mende alah neh! hehe...

    ReplyDelete
  7. arsaili
    setuju! sgt2 setuju...!

    ✖cikin✖
    ang dah pakai ke mende tu??

    Myza Pesona
    ye ker??
    mmg tmnet kdg2 tu buat perangai...
    kene sabar la kut...

    19zim
    erm...aku kureng pasti la pasal hackers tu...
    topi hitam??

    Sayang_Liedz
    selamat menulis..
    jgn teroveraddict dah le...

    su
    cube jgn tak cobe...

    ReplyDelete
  8. bab ni yang akak lemah ni..
    akak bukan tahu apa pun pasal benda2 ni..
    yang akak tahu, on laptop, ada internet connection.
    Kalau takde, akak tanya che' abang apa masalahnya.. hehee..

    ReplyDelete
  9. ahahaa...sgt rock.. dan ko akan rasa keseronokan bila di mana saja kita boleh online....:-)

    ReplyDelete
  10. wahh joget2 sakan la ko yerk boleh online kat memane.
    jgn online dalam bilik air sudah hahaha...

    eh,share la harga berape ;))

    ReplyDelete
  11. pencinta vista?
    wow!
    laptop aku still memory 256mb

    ReplyDelete
  12. Neeza Shahril
    org pompuan kebiasaannya gitu laa... :D

    kapallayar
    mmg besh..
    the real freedom of home network..!

    yOnnA
    dlm toilet takleh,nnti laptop masuk air...
    regenye mungkin lebih murah kalau carik kat "lubuk"nye cam loyat...

    Luth Textile Dept
    hah??
    256mb terlalu siput nih...
    ade lagik ke yg pakai??

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. akak on9 kat opis aje, rmh sewa rugi pasng mak nenek nie, tak tahu lepas nie nak dibuang daerah mana lg, org keja construction mcm nie la...

    VISTA... problem gak sbb x support Autocad & byk design sofware...

    ReplyDelete
  15. Topi hitam tu hacker yang berbahaya, bukan je dier curi line internet, dier bleh siap rosakkan komputer2 yang bersambung dengan internet tu...

    Latest blog Dapat award dari @LiYaNNuaR

    ReplyDelete
  16. weh, cam bgs je bende ni. tp aku ni tak bapa paham bab2 gadget ni.

    masalah aku skang ni, streamyx aku kt kg nun teramatlah bengongnya. nape ek ADSL tu selalu lip lap lip lap je ? dan bila dia dok lip lap lip lap gtu mmg connection takde la.

    gadget br yg ko syorkan ni leh membantu tak streamy aku yg bengong tu?

    aku pun gna VISTA. Vista kena 4gb ek? aku punye laptop ni bkn 4gb rasanya. tp aku tak reti la tuko RAM2 ni...mati pengsan aku kalo bab2 gadget komputer ni, hehehe

    ReplyDelete
  17. dulu pakai gak benda alah ni
    kena petir...dah arwah...

    ReplyDelete
  18. maya kat sini pakai wireless.. but kat rumah pakai wired.. huhu... bagus juga dapat guna wireless kat rumah.. lagi memudahkan...

    ReplyDelete
  19. perghhhh dah macam kat starbucks la rumah ke lepas ni ek. hehe cool !

    ReplyDelete
  20. kuIna Jentayutiara
    streamyx kene buat cam astro kut..
    bulih pindah ikut skali dgn owner...

    vista buat akak pakai sendiri la..
    nak buat keje pakai xp sudeh...

    19zim
    sounds hazardous..
    takpe, aku akan berhati2 lee..

    hayad
    err...
    ko kene setelkan dulu streamyx ko tu dulu...
    sebab bende ni cume membantu dlm membuat network dlm umah je..
    dah tanye tmnet ape prob???

    ram ni kalau xreti tuko sendiri, ko suuh je kedai tukar...
    laptop xsusah pun nk wat sendiri...
    pc susah sket, sbab kene buat casing...

    Kujie
    tu ar..riso gak kalau kene petir ke ape..
    kene amik cautious measures la pasnih..
    kalau xancur, xleh nak narong2 smbil online...

    mOhD^.^rAz
    beli baru la...hehe...

    μάγά
    wired elok kalau nk tgk streaming video..
    kalau network gini, sangkut2...

    KNizam
    huhu...tau xpe...
    bleh baring2..

    ReplyDelete
  21. kat opis aku pakai belkin. so far ni problem yang ketara dengan router belkin kat opis aku ni pasal wireless. kadang-kadang tu wireless tak dapat detect, kadang-kadang tu 2-3 laptop dapat detect wireless yang lain tak dapat detect. kadang-kadang tu pulak yang 2-3 dapat detect wireless tapi takleh access internet. yang pakai cable takde masalah plak.

    ReplyDelete
  22. kataks
    Harapnye Aku xde prob le dgn belkin nih...
    tu maybe masalah capaian kut...
    dah ramai sgt user, maybe la..
    tu yang ade dpt dan tidak..

    bende ni nk kene jage dari kene sambar je... tu je...
    riso gak...

    ReplyDelete
  23. wah dah mudah ler ada bila wireless tu.. ermmm dan pantas dgn ddram baru tu.. baru leh belezuuuppp beep beep kan.. he he

    ReplyDelete
  24. peh boleh tahan ko beli barang2 ekk..
    siap ram 4gb tuu.....
    terkejut aku baca..........
    memang laju la ekk sekarang ni

    ReplyDelete
  25. per benda tu? gerak2 plak...nak buat mcm maner benda nie? ermmm
    boleh ajar kan?

    ReplyDelete
  26. Kasawari
    berdesup la, bro...
    hehe...
    tanpa pakaian, eh...tanpa sempadan!

    en_me
    hi en me itteww...
    :P

    irzanus
    boleh la yie...
    aku dah cukup bersabar dah selama nih...

    Zuer
    bende ape??
    ni ke?? ni namenye router...
    kirenye ni device utk create access point wifi dlm rumah laaa...

    tak susah kalau nk psg sendri..
    dan recomended brand itu router ni ialah brand ini laa...BELKIN...
    ok???

    ReplyDelete
  27. Nice... rasa cam nak beli gak.. hehehe

    ReplyDelete
  28. aku dah lama plan nak beli bende alah nie..
    kat umah asyik berebut ngan adik aku je nak Online..
    bape ribu ek harganyer?

    ReplyDelete
  29. Adry
    bli je Ad, best....
    rasailah sendiri...
    wireless dlm rumah...

    juelee
    huhu..
    tak mahal jue...
    kalau bli kat loyat lebih murah..
    kalau kat luar, dlm rm130 je kut...

    try la ushar, tapi recommended brand belkin ni le...
    huhu, free je jadik duta belkin...
    try jgn xtry..

    ReplyDelete
  30. tahniah anda lebih laju sekarang

    sekarang dah jadi arnab, dulu siput khinzir


    hehehehhe

    ReplyDelete
  31. hohoho..aritu (bln lepas) saya pon beli wifi jgk..tapi brand yg murah je...beli kat lowyat..NETGEAR..

    tak sampai seratus pon beli..ahaks..jd lah, lg pon umah flat, nak kan range yg kecik je..

    dpt la 3laptop n 1 pc pakai...speed ok no prob..

    ReplyDelete
  32. Gee
    salam singgah kembali gee..

    BAGAK
    hehe..
    khinzir?? ke ba*i??

    senapang
    aku beli yang rase nk thn lame..
    tu je...

    oklah kan??wifi dlm rumah...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png