Bukan Ku Pinta...Mari BerKURUS!

Cerita 1

Before I start the entry, just wanna congrats the pupils of my skool for their achievement in the UPSR...
17 of them were the heroes, and 6 of them got lots of things to work with...
Just dont giveup life...


Pencapaian skolah aku tak le cemerlang mane, tapi yang ralatnya, ramai yang kecundang tersasar dari 5 A's because of SCIENCE...
What a spoil...
23 of them got B for it...
and the harder effort must be put in, to make it right...

Mase result ni kuar, melalak2 depa yang dpt 4A 1B ni....
sebab memang harapan tinggi nak dpt 5A..
Same la cam aku gak dulu...
Menangis melalak2 sebab tak dapat 4A sebab mase tu mane ade Science...
Sippi je lagik...

Takpe, lepas ni; kalau cikgu ditakdirkan mengajar kamu Science for next year, I would do my best...
Kalau bukan cikgu, im sure that the other teacher will do the same...For our sake....

Takpe, yang dah lepas, biar lepas....Let the bygones be bygones..
The future is wider and longer and awaiting for u my dear...

Cerita 2

Makan!
Jamuan akhir tahun...
Untuk 2 persatuan yang berbeza, tapi di tempat yang sama...

Melantak dan melantak, tak hingat dunia...
Semahunya....
Layan je la gambar2 ni ye..
Malas melampau2 nak citer...

Kate, A picture will tell the whole story...




Lepas dah melantak terlalu banyak ni, habis semua yang turun dan naik kembali...
Termasuklah berat badan aku nih...

Ni time cuti, lagila kene kontrol...
Aku yang chubby2 manja dan macho ni kalau tak kontrol makan, maunya BOYAK cam Afdlin Shauki...:pandaGeli_15:Tapi comel...
Heheh...

Jadi target musim cuti ni ialah menjaga makan, agar badan tak lagi naik dan naik lagi...
Sekian...

ps: Cikgu Su yang katenye berdiet tu, berhasil ke dietnye...
Lupe plak nak follow up citernye....
:pandaGeli_25:

17 Superb Comments!:

  1. tu laa
    my sister pn xdpt 5A
    xxder rezeki

    :D
    wah melantak sakan nmpak

    ReplyDelete
  2. enchek CAMERA™
    baru skola rendah EC...
    jauh lagi perjalanan...

    ReplyDelete
  3. haah...biasa ler..upsr
    ujian penilaian.....
    apa nk stress kan bebudak tuuuu
    kan.........

    ReplyDelete
  4. yg len tak nmpak tp bab mkan tu... fuyoooooo... jelous akak dibuatnya..

    ReplyDelete
  5. nmpknya, BI still tercorot... dah buat sains & maths dlm BI pun, takde improvement eh...

    slmt bercuti cekgu... dan selamat berdiet...
    hehehehehehe... sepupu aku 2 org cekgu... bila time cuti jek, kompem muka & badan dorang naik... so, aku hrp ko tak masuk dlm kategori sepupu aku la eh... :P

    ReplyDelete
  6. hihiihiihiii...
    dah 3 ari kat opis nie ada majlis...
    zonaku makan lupa dunia....

    biar lah.... bak kata penasihat pemakanan, kurus sebab diet x apa, jgn kurus sebab x cukup makan..

    kekeke..

    ReplyDelete
  7. cikgu, akak rasa tak dapat 5A takpe kot.. sebab bukan boleh engineer pun kalau dapat 5A tu.. hehee..

    biar dia usaha lagi.. kadang2 budak yang dapat 5A, dah malas belajar sebab kononnya dia dah pandai sangat.. pas tu masa PMR dan SPM kantoi.. kita tak nak kan cam tu..

    anyway, food tu memang nampak sedap.. nak sikit boleh tak??

    ReplyDelete
  8. salam..sy dulu pun tak dapat straight As...walaupun chekgu semua confident i can score but penulisan Bahasa Melayu telah menyebab saya melalak...sob sob sob. Bila ambik keputusan semua chekgu muka monyok jer...sedih betul sey.

    ReplyDelete
  9. irzanus
    makbapak dorg pun pressure dorg kut..
    satu lagi tgk kwn2 dpt best, maunye tak jeles...

    kuIna Jentayutiara
    mmg saje nk bagi jeles...hehe

    ku tak sempurna
    mintak simpang ain...ain kan name ko??
    huhu...
    aku cube la kawal dan menurunkan berat yg skg nih...
    kang bukak skolah mule la tak muat dah baju...


    zonaku
    tersirat tu maksudnye... :$

    Neeza Shahril
    nak ke kak??
    amik laa...
    dah jadi tinja dah kak...hehe...

    btulla ape yg akak ckp tu...
    ldg2, teroverkonfiden membinasakan..

    arsaili
    BM bro??
    aisey...
    org melayu ni besenye BI prob...
    ko lain pulak ye... :P

    ReplyDelete
  10. salam,

    ku seru....marilah sama2 berkurus..heheh. dah dkt 70 kilo dah nih..

    ReplyDelete
  11. banyaknyer makanan..

    tapi kan cekgu, mesti cekgu rasa bangga sangat kalau anak didik cekgu berjaya kan?

    ReplyDelete
  12. cikgu jane
    sambautlah seruan kerajaan nih...
    same2 kite mndpt berat yg ideal...

    juelee
    bangga laa...
    kombangkempis idung kalau berjaya...
    tak kire dlm apa bidang pun...
    sbb mereka adalah cermin kiter...

    ReplyDelete
  13. wakakaka! terkene haku!


    diet ttp on wpun amik mase yg lamerrrrr!kih!kih!


    (sdp kuih tuh!mintak sket!keh!keh!kuih xper ok!nasik je xmkn!hehehe!)

    ReplyDelete
  14. wah best nye
    :D

    "nak burger 2 bijik" ~~

    bru rm8

    :D

    ReplyDelete
  15. best arr BH...akak dah lama tak camping nih

    ReplyDelete
  16. diorang ni lg pandai dr aku! hahahah
    tp tu la.
    sygkan yang dpt 4A tu ngee..
    lg sikit je nak dpt 5A
    tp takpelah.
    janji masing2 da usaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png