Selamat Berjaya Warga SK Seksyen 24, Shah Alam!

Hari ini, tanggal 09.09.08...
Seluruh negara akan mengalami peperikaan umum yang sama, dari Perlis sampailah ke Sabah...

UPSR berlangsung selama 3 hari, hari ini, esok dan lusa...
Murid2 selain tahun 6 bercuti selama 3 hari, kecuali tahap dua; tahun 4 dan 5 yang cutinya diselang-selikan...
Yang lain tu bersenang-lenang la kat rumah ye...
Puasa2 nih kalau takde ape nak buat, boleh landing2kan...?? Huhu...

Dan ia dah berlangsung dengan aman dan khabar angin yang kedengaran di sana-sini pasal ketirisan soalan...Entah, aku sendiri pun tak tahu...



Yang penting, sama ada calon2 ini telah bersedia atau tidak, inilah detiknya...
Pelajar tahun 6 ini pastinya akan menghadapi perjuangan satu demi satu ujian yang akan mejadi kayu pengukur akan keberkesanan tenaga pengajarnya...

Aku sampai sekolah pagi tadi, suasana hening sangat...Senyap, sunyi....
Dan mase mule2 aku sampai, budak2 dan cikgu2 sume berkumpul disekeliling kawasan tapak perhimpunan untuk mengalunkan bacaan Yaasin sebagai ikhtiar terakhir dan meminta pertolongan daripada Yang Esa agar dipermudahkan segalanya selepas berusaha dan berikhtiar...

Bacaan Yaasin diketuai oleh Ustaz Tarmizi...


Cikgu dan cikgu2 SK Seksyen 24 mendoakan semoga kalian dapat membuat yang terbaik di dalam UPSR ini..
Hadapi soalan dengan tenang dan lakukan sehabis baik..
InsyaAllah kalian akan Berjaya...
Amiin...
:puteh_2:

Yang ni the best part...Huhu...
Kitorang yang takde ape2 keje nih, maknanya takde jaga exam atau apa2 tugasan lain, dah ade tugasan yang menunggu...
GB dan plan baeekk punye tugasan untuk semua guru2 yang hadir ke sekolah..
Objektif murni GB mungkin mahukan semua guru2 lebih effisien dan produktif dan menyumbang sesuatu kepada sekolah..

Tugasan aku...?? Inilah....


Mengecat mural untuk tandas...Huhu...
Letih gak la nak menekap blok yang dah siap tu..nasib baik dah ade blok, kalau tak...
:puteh_9:

Dan katenye, kalau sekolah2 lain, takde la kene buat cenggini...Ye ker cikgu??
Dan katenye, cikgu2 sekolah lain turut cuti bersama2 dengan budak2 sekolah...
Sejauh mane kebenarannya??
Kalau betollaa...Besh bebetul la..3 hari cuti...Tak buat ape2, boleh buat anak taik mata berkepuk2 atau tarik selimut tebal lepas sembahyang subuh...

:puteh_27:Oklah, semoga pelajar tahun 6 seMalaysia akan melakukan yang terbaik untuk diri sendiri, ibubapa, guru dan juga sekolah...



12 Superb Comments!:

  1. buat mural cikgu? ok pe.. nanti boleh cakap kat anak murid.. cikgu lah yang buat ni.. mesti diorang bangga..

    akak dulu pun masa students cuti, kena tolong cat asrama diorang hehee.. tapi yg best tu kami dapat coupon makan free.. yeeehaaa!!

    ReplyDelete
  2. wah...banyak dapat pahala bulan2 puasa ni...buat amal jariah...

    ReplyDelete
  3. ok what... bila bebudak msk tandas, sure dia teringat kat ko...
    masa inilah nak ekspresikan diri di ddg tandas...
    ayohhhhh....

    ReplyDelete
  4. salam..ameen semoga adik2 kita dapat kejayaan cemerlang

    ReplyDelete
  5. Wah... buat amal ek.. bagus bagus... aku pun doakan semoga semua adik adik UPSR dapat melakukan yang terbaik dan berjaya... aminn

    Adry @ http://www.adrysabry.com/

    ReplyDelete
  6. Neeza Shahril
    Heheh...akak, saye buat ikhlas je ni :) ...Takpayah kut nak bangge...
    bende kecik je...hehe..
    nordee
    Huhu..ini namanya paksarela..
    tapi xpe, bile lagi nak berbakti pada sekolah kan??

    ku tak sempurna
    Huhu..signature?? masuk tandas igt aku, masuk aku ingat tandas.. :p

    ReplyDelete
  7. kuInaJentayutiara
    Huhu...signature di tandas??
    bukan vandalisme ye...

    arsaili
    InsyaAllah...cikgu2 tahun 6 ni dah buat sehabis baik utk dorg, sekarang terpulang pada dorg je..

    Adry
    Aamiin...

    ReplyDelete
  8. haaa dah siap pun kan tandas tu! hahaa

    ReplyDelete
  9. :x bangganya sekolah aku femes...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png