MARHABAN YAA RAMADHAN

Marhaban ya Ramadhan,
Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih, tidur kita menjadi ibadah, amal kita diterima dan do'a kita di ijabah...


:puteh_2:Sungguh cantik kain plekat, dipakai orang pergi ke pekan Puasa Ramadhan semakin dekat, silap dan salah mohon dimaafkan
Berharap padi dalam lesung, yang ada cuma rumpun jerami harapan hati bertatap langsung, cuma terlayang entry ini
:mMuka:


Sebelum cahaya syurga padam, Sebelum hidup ini berakhir
Sebelum pintu taubat tertutup, Sebelum Ramadhan yang datang
saya mohon maaf lahir dan batin....

" Do'a Malaikat Jibril Menjelang Ramadhan "
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

  • Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
  • Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami istri;
  • Tidak berma'afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
  • Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapat kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum'at.

SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA

:mHurm:
SEMOGA KITA DAPAT MENJALANKAN IBADAH PUASA DENGAN OPTIMAL,
AAMIN.

:mNo:
Sembahyang tarawikh, JOM!


12 Superb Comments!:

  1. salam ramadhan cikgu...ampun maaf jua diminta..:)

    ReplyDelete
  2. ~Cinta Milo Ais~
    same2la kite...

    cikgooden
    selamat memenuhkan masjid2 dan surau...
    sampai raye nanti...

    ReplyDelete
  3. Salah dan silap saya harap dimaafkan... Selamat Berpuasa!

    ReplyDelete
  4. kenapa takleh comment pakai normal user id and url tu eh... hehe

    ReplyDelete
  5. lily.lulu
    Selamat jugak Lily...

    Adry
    same-samela adry...
    Selamat bpuase Sabahan...

    Heartless Devilish
    Selamat Reen...tak pose skali ke??

    ReplyDelete
  6. KNizam
    Huhu...err...
    kirenye nk pkai yg stail lame tu ker???
    kirenye either popup windows atau yg full windows tu ke??

    err...nk yg cemtu??
    tp bleh komen kn, kn??

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadhan cikgu..
    hope puasa tahun neh best
    n dapat keberkatan dariNya

    ReplyDelete
  8. mOhD^.^rAz
    harapnye, tahun ni pose, redup je laaa...
    takler terase cam tgh berpose...
    klau haus2 bleh buat2 tertelan air hujan...
    huuhu...

    nur'ain
    same2la kite ye...
    kalau ader yg tak tersengaja...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png