Kalau settel semuanya...InsyaAllah...

Tau ke kat mane tempat nih??
Rase cam pernah nampak tapi di mana ye??
:pandaGeli_24:

Inilah antara landmark Bandaraya Shah Alam sejak berzaman2 lagi... Dari aku kecik sampai la ke la nih...
Teguh dan berdiri sampai meniti usia emasnya..

Sebab dulu mane ade shopping complex yang lain...Ini je hak mutlak kepunyaan rakyat Shah Alam yang menjadi kebanggaan, walaupun cinoni dan kecik berbanding saiz mall lain yang baru dibina di kiri, kanan depan dan belakang Kompleks PKNS nih...
Nak maklumat lanjut?? Klik je Kompleks PKNS Shah Alam.



Scene biase kalau korang berkunjung ke Kompleks PKNS ni, nak2 kalau musim perayaan...Huhu...Gini2 orang nye..Packed!

Berlaga2 punggung, pinggul dan ape yang tak sepatutnye akan berlaku especially dalam bulan pose ni kalau dah ramai bersesak2 kat Kompleks PKNS yang cinoni itu....
:pandaGeli_03: Besh nye...!

Tujuan kedatangan sebenar aku ngan Cikgu Intan ke sana bukan saje2 nak jalan2, joli katak membeli-belah atau ape2 aje, tapi sebab ade misi..

Ape ke jadah halnya nak shopping tatkala poket seperti kurang isinya ini...
Huhu..Takde maknenye...
:mWekk:

Tujuannya adalah untuk gi jumpe Pakcik Pesuruhjaya Sumpah Laknat ni, sebab durian yang ditunggu2 akhirnya jatuh jugak..

Alhamdulillah..
Bukan mimpi, tapi inilah realitinye...
Surat ni memang dokumen penting yang kene ade kalau nak buat payroll..
Dan bile dah ade, kenela uruskan cepat, dah malas nak pikir banyak2 dah...

:mPening:Pening pale...Rimas, malu...

Sebab nak jumpe Pakcik ni nak mintak cop dan signature dier utk segala bende yang diakui adalah benar...
Eg:
  • Sebelum ni pernah bekerja dengan gomen, atau belum...
  • Kalau dah, kenapa berhenti..keje berapa lame..
  • Sebelum ni pernah terlibat dengan dadah..
  • Sebelum ni pernah kene jail ke...blablabbla....
Dah setel semua, dapat cop, bayarannya cuma RM4 sahaja...TUNAI...

Surat Pelantikan GSST tu akhirnya sampai jugak ke tangan kami, dan kami bersegera menguruskan segala dokumen unless aku ni dah kaye sangat...Kami semua memang tengah sengkek nih...
Dah lebih sebulan mengajar dengan hati yang ikhlas, jujur, murni, bersih dan tangan yang terbuka, tapi dalam hati sebelum ni, Tuhan je yang tahu...

Sebab kalau pasal duit ni org sanggup lakukan ape2 je kan??
Dan sekarang bende2 ni on the way di settlekan, ok laa...
Khabar angin yang bertiup kunun2...
Kalau bulih, siapkan by this Monday, Akak Shida kerani tu akan tulung push ke PPD, kirenya bende ni dah agak terlewat actually (by 3rd day every month) tapi cube je laa...Maybe (ye atau tidak) bulih dapat untuk bulan 9 punye payment...Kalau tak, maybe bulan 10 nanti laa....
Itula antara janji Kak Shida pada kitorg anak2 yang kureng kasih sayang wang ringgit cikgu2 baru ni....Dan Kak Shida memang kerani yang cekap, produktif, effisien...Thanks Kak Shida dan Kak Mirani sekali...:mGelak:

:puteh_18: Aku pun tak mengharap sangat pun bende nih, sebab taknak terlalu termakan dengan harapan palsu...

Kalau ade, syukurlah pastinye ramai yang akan terlompat2 kegirang-monyet-an nanti...

:mFlu: Kalau xde, tak delaaa...Aku redha dan pasrah je...

28 Superb Comments!:

  1. haha..
    sabar2 di bulan baik neh..
    jangan marah2 taw :)

    ReplyDelete
  2. wahhh..komplek PKNS tu..masa kak jie muda remaja..dok Tmn Sri Muda...tempat cool kat situ jelah...boleh kata tiap minggu. Naik bas mini kaler pink.

    tahun 1989-1992 Kak Jie dok Shah Alam.

    ReplyDelete
  3. mOhD^.^rAz
    Aku dah cukup byk bersabar dah nih zie...
    tu yg smpai skg nih...

    Jie
    Huhu..dedolu bas mini bukan kaler pink, memule kaler biru ade stripe putih...
    pastu kaler ngn pink...
    hehe...

    tempat tu mmg nostalgik...org shah alam tau la cmne...
    kecik tapi segalanya bulih dicarik kat sane...
    kedai buku marwilis ngn berita book center tu smpi la ni ade lagik...

    ReplyDelete
  4. hahhaha!!
    aku palingggg tertarik kat pesuruhjaya sumpah laknat tu! hahaa..
    siot je ko :p
    hehe..

    ade nye rezeki ko tuh.
    i'allah..
    err
    nnt da dpt..ingat2 la member blog naa haha

    ReplyDelete
  5. susahnya nak dapat gaji cikgu..
    napelah cam tu sekali kan.. takkan semuanya kena buat sendiri..??
    sabar lah ya cikgu..

    akak rindu dengan PKNS tu.. dulu masa belajar kat Seksyen 17, selalu lepak kat sana hehee..

    ReplyDelete
  6. yOnnA
    InsyaAllah YOnna...akau akan sentiasa igt kat mmber blog waktu makan sedap2 nanti...
    hehe...

    Neeza Shahril
    err...takdelah susah sgt kak...
    tp gitulah....actually ni first time pengalaman buat surat akuan sumpah nih...
    tu yg kene ajak member...barula kurang sket nevesnye...

    akak blajar kat PPP tu ye???huuhu...
    skg dah bukan PPP, skg Uitm bese..

    Situlah umah saye...Saye anak jati Seksyen 17..
    Damai dan aman sentiasa...Waaa..... :D

    ReplyDelete
  7. aduh..bile da tgk & dgr pkns yg penuh meriah tu...teruja nak pegi nih! hehe..(peta pon da amik!hehe)

    ReplyDelete
  8. waa... rindunya ngan PKNS... banyak kenangan aku kat sini... dulu aku dok seksyen 9... slalu pergi sini ... then jalan jalan gi alam sentral... miss the old days...

    Adry @ http://www.adrysabry.com/

    ReplyDelete
  9. tahniah krn bakal mendapat uang.nanti bulih ku dtg ke s.a utk mengepow engko..hiks

    ReplyDelete
  10. suOrg pompuan itulah syurganya...
    hehe..

    cendawanintim
    Lega...cam melepaskan hajat rasenye...
    hehe..

    Adry
    huhu...tp dlm byk2 tempat, org lagi suke pi pkns nak shopping baju raye sbb lebih besh...
    alam sentral ngn sacc terlalu prestij dan poyo agaknye...
    nostalgik la ek, teringat kenangan lame..

    oRanGeLiLY
    huhu...ni baru bayangnye je...
    rupe duit betulnye blom dpt lagik..huhu..

    ReplyDelete
  11. Assalamu'alaikum cikgu :)

    Selamat berpuasa.
    Tengah urus pengesahan pelantikan eh?

    ReplyDelete
  12. Puteri Ezza
    Waalakummusalam cikgu puteri...
    Selamat berpuasa jugak...

    Ye la tu..tgh uruskan...
    malas nak tangguh2 lagi...lagi lambat lagi malas...

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah,
    moga semua urusan dimudahkan Allah...


    p/s: siap2 sampul hijau...ada anak sedara tak?

    ReplyDelete
  14. takpe...kalau dah mmg rezeki kita lambat ke cepat ke akan dapat jugak...doalah bebanyak k

    p/s: pasni baru bleh gi shopping kat pkns tu ka huhu

    ReplyDelete
  15. Wah, tak lama lagi ada orang boleh dapat tunggakan payment ni. Hikhik. Semoga segala urusan berjalan dengan lancar.

    ReplyDelete
  16. insyaallah.. kalo dah rEzEki tu takkan kE mana...

    ReplyDelete
  17. best arrr..PKNS!!! teringat zaman muda2 dulu...aku duk kat sek 6...bila dapat surat lantikan gst tu???aku x dapat pun lagi..waaaaa!!!x raya la ..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah...semoga raya ni anak2 buah merasa duit raya pak cik dia...hehe..InsyaAllah..boleh tu...kalau dapat lepas raya pun ok jugak..raya nanti kurang sikit berbelanja..leh simpan untuk kawin..kuang3

    ReplyDelete
  19. dah lama aku tingin nak shoping baju kt PKNS tu. bile la nak gi nih!

    ReplyDelete
  20. xiiinam751, musafir denganMu
    InsyaAllah...
    Err...ade anak sedara, tp xramai...
    yg pasti akan jumpe mase raye nih, sorg je laaa...
    siap siaga je laaa :)

    ~Cinta Milo Ais~
    Rasenye xsmpt dpt awal kut..
    Kalau dpt, blaje wat shopping, tp skit2 je kut...

    Puteri Ezza
    Doa-doa je laa...

    Along Arman
    InsyaAllah, tak mengharap sgt pun...

    ReplyDelete
  21. N.i.N.i.E.y
    err...teringat zaman mude2 ye???
    dah tue sgt ke ko nih???
    heheh...
    pkns mmmg akan meriah mcm biase..
    aku tunggu mase je nk gi...
    nk shopping sket...
    gaji dpt xdpt len citer...
    nordee
    btolla tu...tp xkisahla bile dpt...
    lgi lmbt (tp jgn lmbt sgt laaa) lagi bagus..!

    hayad
    Jom shopping!

    ReplyDelete
  22. uihh manyak gambo. paling memikat mata yg gambo baju2 raya dijual tu.pekata BH belikan sepasang. agagagag ;p

    ReplyDelete
  23. :: Cikgu Wiween ::
    Nak belikan utk diri sendri pun berkire2 buatt mase nih..heheh...
    errm...

    ReplyDelete
  24. kalo sesak2 tu bertambah kronik bole menyebabkan kejadian belaga2 bibir plak. haha...

    ReplyDelete
  25. sultan

    "kalo sesak2 tu bertambah kronik bole menyebabkan kejadian belaga2 bibir plak"...
    itu kalau di lokasi dan situasi berbeza, bulan2 pose ni jgn buat pasal..

    tak pasal2 kene kifarah kang...hehe..

    ReplyDelete
  26. kire ok ler tu ko dpt posting kat semenanjung..yg dpt kat sabah sawak nih lg ler leceh nk uruskan mende alah tu..sian kiteorg..

    ReplyDelete
  27. stanum
    aku bersimpati ngan korang...
    kite ni je kdg2 susah nk bersyukur..
    member2 aku ramai yg dpt sane..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png