Jiwa Merdeka

Entry ini berkenaan dengan aktiviti yang masih berjalan bersempena dengan Bulan Kemerdekaan yang akan berlangsung sampai pertengahan bulan puase nih..

:pandaGeli_16: Sebab masing2 pun berpuase, aktiviti yang dijalankan lebih ringan dan santai laa...
Peraduan Mewarna Sempena Hari Kemerdekaan ke-51...


Aktiviti ni aku yg kendalikan untuk anak2 murid tershayang aku, the notty 1 Bersih...
Aktiviti dalam kelas dlm mase kurang lebih satu jam...
Macam2 aksi, macam2 gelagat dan keletah auta dorg nih...
Budak2...:puteh_15:

Kalau suh berposing, tak payah ajar...kalau ajar pasal substraction, tak dapat2, liat sungguh ye...:mCubit:

Cepat, tunjuk lukisan masing...Tapi takleh nak celen lukisan cekgu....
:mKening:


Yang ni lebih ramai...the more the merrier...
:pandaGeli_04: Peace!


:mLove: Ade la sorang murid nih....Comel je muridnye... Lukisan yang dikaler pun bulih tahan lawa laa...Seswai dengan empunye diri...Tapi sayangnya murid ini Murid Tua...Hahahaha...
Tak nak kalah jugak...

Lawa tak lukisannya...???:mJahat:
Apa yang menjadi misteri sampai la ni, siapakah Murid Tua itu??

Ini belum siap lagi...dah siap nanti, kalah Picasso ngan M. Nasir ngan Imuda nanti..
M. Nasir?? M. Nasir kan seniman yang mantan pelukis dulunya....
:pandaGeli_17: Orang mungkin pikir yang aku ni terlalu perasaan di saat perut ini kosong...
Sudahlah...ayuh kite kembali ke dunia yang nyata...


7 Superb Comments!:

  1. err..
    entry perasan ni seperti boleh dimaafkan la :)

    hahaa..
    truly said la
    kalo tu la ko yang lukis.,.
    serius lawa.
    aku ni mcm teruja sket dgn org pandai lukis ni! haha.
    sebab aku xde anugerah utk pandai melukis :)

    eh..
    ko..
    slalu tangkap gambar bdak2 kan.
    haha.
    diorg x tny ke ko nk buat ape

    ReplyDelete
  2. tak aci!! mana leh lawan budak darjah 1 dengan murid tua tuuu hehee...

    cikgu ajar budak darjah 1 ke?? tahan sabar betul cikgu ye... ;)

    ReplyDelete
  3. yOnnA
    err...aku bukan lukis..aku kaler je...
    tp mmg aku puji diri sendiri laaa..mmg lawa...
    budak2 nih, cikgu2 admire ngn artwork aku tuh...heheh...

    dulu aku kecik2, sekolah rendah, aku cume pandai lukis, mengkaler aku fail, kaler mmg comot-momot...

    psal amik gmbr tu, ni 1st time and 1st entry aku letak gmbr dorg...
    xleh slalu, takut dak2 ni naik lemak...
    kalau ade occasion atau special event aku amik la gambar... :)

    Neeza Shahril
    Aci jek...Aci kat INDIA...hahaha...
    err...
    itulaaa...itula bende yg saye paling riso kak, ngajar budak2 kecik tahapnye lebih tinggi..

    saye cube control, cube buat dorg cam manusia laa..ade naik, ade turunnya...
    adakale garang(sket) dan ade kale baik..
    kalau dorg baik, emosi pun oklaa...

    Yang paling best, dorg ni jenis tak simpan dlm ati..Dorg akan tau kenapa kite marah...
    Dah lepas kene marah, esok luse dorg akan buat wat xde pape je...

    Pesan Mak saye stiap kali sblm pi skola: Keje baik2...itu je...
    InsyaAllah xde yg buruk berlaku...

    ReplyDelete
  4. ske tengok gambo diaorang hepi angkat tangan giteww...

    ReplyDelete
  5. wah mmg cantik la lukisan tu...eh bukan yg murid tua tu warna...yg bebudak tu punya la hehehe

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhh!!!!!!!!!
    cute2!!
    sy suke...
    hehe

    ReplyDelete
  7. cendawanintim
    pis-pis kacang pis...
    semangat berposing je nih...

    ~Cinta Milo Ais~
    Jeles lukisan murid tua ni lebih comeylotey kan??
    kan???

    nadzrah
    saye pun suke gak...suke-suke!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png