Doa Restu Buat Mereka...

Sebagaimana yang kita tahu (ataupun tidak) yang semua rakyat Malaysia yang berada di tahun 6 di sekolah2 di seluruh pelusuk negara akan menghadapi medan perjuangan yang pertama bergelar pelajar - UPSR...

:mStudy: Tanggal 09.09.08...
Tinggal beberapa detik ini je...
Dan sisa2 tertinggal inilah yang digunakan sehabisnya oleh warga pendidik untuk memberikan sentuhan terakhir kepada anak didik yang ditatang bak minyak yang penuh...

Menduduki peperiksaan di dalam keadaan perut yang lapar ada baik dan buruknya...
Aku pun pernah amik exam dalam perut lapar dek kerana kewajipan...Ingat lagi aku mase tu, mase tu SPM 2000 di SMKA Simpang Lima...
Lapar memang la lapar, tapi perjuangan mesti diteruskan...

Dan demi menjamin kelancaran mereka yang telah berhempas-pulas memastikan diri cemerlang semasa menjawab kertas soalan UPSR nanti, keredhaan dan restu mereka yang bergelar ibubapa dan guru seharusnya diperolehi...

Kami warga SK Seksyen 24, Shah Alam tak ketinggalan untuk mengadakan satu majlis ringkas, memohon restu di antara pelajar tahun 6 dengan semua tenaga pengajar AF7 sekolah...


Mase ni berderet2 budak2 ni beratur dan bersalaman memohon maaf atas segala kesilapan...

InsyaAllah, kami semua warga pendidik, pak guard2 dan jugak macik2 cleaner dan pakcik2 tukang kebun sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kamu semua...


Semoga berjaya di dalam UPSR, usaha - doa - tawakal...
Berserah setelah berusaha...
Pasti Berjaya di AKADEMI PANTASIA.... di dalam UPSR nanti...
U Go Boys and Girls...
:girl_14::girl_14::girl_14:


12 Superb Comments!:

  1. semoga anak-anak didik kita berjaya didunia..bahagia di akhirat..AMIN

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya berjaya :)
    Hope anak murid aku pun leh score :)

    ReplyDelete
  3. memang akak tak tahu langsung...
    katak bawak tempurung lah rasanya ni hehee..

    semoga mereka berjaya dengan cemerlang..
    ambik periksa semasa puasa banyak berkat.. Insyaallah...

    ReplyDelete
  4. smoga anak² murid kiter berjaya menjawab UPSR yg akan datang...

    ReplyDelete
  5. nordee
    InsyaAllah kak...
    Kejayaan mereka, kebanggaan kita...
    dan jugak sebaliknya...

    mOhD^.^rAz
    Kita doakan yang terbaik utk mereka..sebab pokok pangkalnya atas mereka..

    Heartless Devilish
    Mudah-mudahan reen...
    Budak nk pekse, cikgu ngn makayah yg cuak...hehe...

    ReplyDelete
  6. Neeza Shahril
    Huhu...akak pun dok jauh, anak pun xde yg skolah kat Tanah Melayu nih,kalau tatau tu almaklum je laaa..

    Tak baik gelar diri sendiri sebagai katak ye... :p

    ReplyDelete
  7. lorrrrr... dah nak UPSR ke bebudak ni... buat bebaik masa exam nanti ye... jgn puasa dijdkan alasan tak dpt jawab udah le ye... :D

    ReplyDelete
  8. Kak Jie tahun minggu depan UPSR sebab Intan cuti Selasa & Khamis...hehehe...

    ReplyDelete
  9. Uiks... dah nak upsr ek... huhu... tak tau langsung bab takda adik... anyway... Semoga semua adik adik yang menduduki UPSR dapat buat yang terbaik untuk diri memasing... :)

    ReplyDelete
  10. ku tak sempurna
    Adry Sabry

    huhu...tarikh tu xde kene mengena ngn kite, idok la kite notice pun...
    melainkan dah ade anak yg amik upsr...

    Doakan yg terbaik je utk mereka...

    Jie
    Budak2 ni seronok la kak...Kite cikgu2 ni tak cuti pon...

    ReplyDelete
  11. hehe..
    teringat zaman dulu2 masa upsr..
    err mcm takde perasaan la haha..

    btw,good luck to them la :)

    ReplyDelete
  12. yOnnA
    Samela cam aku...
    takde perasaan sgt...tp ade skit kut...
    takde perasaan kang org igt cyborg lak...

    InsyaAllah, kejayaan milik mereka yg berusaha...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png