Pergi Yang Tidak Kembali...

Teringat dan ternyiang2 lagu Rabbani hasil nukilan trio yang telah membina empayar muzik Malaysia..

Sekujur badan berselimut putih Rebah bersemadi sendiri Mengharap kasih anak dan isteri Apa mungkin pahala dikirim...

:lamagawa:


Hari ini aku kembali ke tempat di mane aku telah dan pernah bermain di situ kerana sementelah melawat nenek saudara yang telah kembali menemuiNya malam semalam...
Di mana??
Mungkin ada antara kita pernah sampai ke sana...
Nanti aku gebangkan...

:eheh:

Pernah sampai, anyone??


Ayuh kita kibarkan bendera kita...
Jangan sekali2 kita
mengkhianatinya...


13 Superb Comments!:

  1. pernah sampai. kt sungai besar kan. aku juga pernah membesar di jiran sg besar. kt sekinchan. =)

    ReplyDelete
  2. owh..tak pernah sampai lagi...lain kali yek hehehe

    ReplyDelete
  3. huhuh
    aku penah sampi ler
    keje dua bulan kat sabak bernam
    setakat sg dorani tuu
    ader resort kat sana

    ReplyDelete
  4. aku penah dok sane 2-3 hari. prog anak angkat persatuan aku buat. ader mak angkat kat sane. hihi

    ReplyDelete
  5. satu soalan berlingkar dalam otak aku...siapa Haji Dorani?..

    ReplyDelete
  6. cikgu jawe
    lor, kue wong skinchan..
    skg dah maju ek skinchan...dah xmcm dulu...besh!

    ~Cinta Milo Ais~
    ko kene smpai sane, kat sane besh, tenang je..tak cam kl..
    tp ko pun dok kpg ek??lebih kureng je kot suasanannye...huhu..

    Adry
    ko kn sabah kan??mmg le jauh nk smpai sini..
    kt situ pun xde ape sgt yg best, cume ade homestay je laaa..
    saje nk ngae2 jadik owg kpg leh la pi...:p

    ReplyDelete
  7. irzanus
    sini mmg kwsn pelancongan..
    ade homestay, jeti nk gi mancing...
    oklaa...

    oRanGeLiLY
    besh kan ngengade jadik owg kampung..kn???

    cikgooden
    hj dorani nih katenye org besor gak kat sini...
    tu pasalla name dier dpt kat jalan nih...
    besela tu kalau jln dinamakan bersempena dgn name org besar...

    ReplyDelete
  8. Takziah.

    Sg Haji Dorani?

    Saya tau.. saya tau.. ehehehe. Saya skola kat Simpang Lima Sg Besar dulu

    ReplyDelete
  9. Salam Tahziah utk keluarga dan Al fatihah utk arwah..semoga dicucuri rahmat ke atas rohnya.

    Hehehehe...bapa saudara suami kak jie ade homestay kt sg haji dorani tu...

    ReplyDelete
  10. Jie
    Kat sane mmg tgh galak buat homestay nih...
    tp bende tu bermusim kot, kalau time org bandar ni gatal nk rase idup kat kampung, leh la gi sane...
    hehe..;)

    ReplyDelete
  11. setiap kali dengar lagu rabbani tu, akak mesti nangis.. sedih mengenangkan nasib diri.. apa lah nasib nanti kan.. cukup ke tak amalam.. :(

    ReplyDelete
  12. Neeza Shahril
    Mah saye nyanyi kak, tgk sedih ke tak sedih akak dengar kemerduan sore saye... heheh..
    :D ;)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png