Entry terakhir tentang kebun abah...


:puteh_12:
Mekarmu Bak Suria Menyinar....


Abah ade tanam baaaanyyyyyak pokok...
Julat pokoknye dari sekecil2 pokok ke sebesar2 pokok ade ditanam kat kawasan depan umah aku nih..

:mNgumpat: Nak tau tak???
Kat mini orchard abah ni...Ade pokok kelapa, ade pokok naga, ade pokok cili, pokok pandan, pokok jambu air, pokok sukun, pokok mangga, pokok durian belanda, pokok salak, pokok buah nona, pokok pisang, pokok ubi, pokok nenas...
dan lain2......
Banyak kan??

Kami dok kat kawasan perumahan, manela ade tanah...
Jadi tanah yang sekangkang kera tu dieksploitasi sehabisnya...Sampai tetesan darah ter-akhir...
:puteh_28:

Pokok yang aku nak highlitekan kat sini adalah pokok naga...
Sebab KakJie ade tanye pasal pokok tu...
Jadi malas nak citer banyak, layan je gambar2 kat bawah ni ye??

Lawa tak bunga buah naga yang berkembang mekar nih...Rase cam nak petik je...
:mGergaji:


Lepas berbunga tibalah mase untuk berbuah...Tak lame lagi bulih la dituai...Tapi bukan semua dalam umah aku nih suke makan buah nih...termasuklah aku.. dan abah juga...!

p/s: Tak paham konsep social bookmarking nih....Camne ek??

Ayuh kita kibarkan bendera kita...
Jangan sekali2 kita
mengkhianatinya...




7 Superb Comments!:

  1. social bookmarking tu menda? tak pernah lak akak dengar.. nampak ngat duduk bawah tempurung akak ni kan :P

    akak suka bercucuk tanam.. kalau ada orang yang rajin menggembur tanah, tuai benih, siram air dan jaga pokok2 tu.. akak suka mengutip hasil tanaman ajeee.. hehehe..
    tu kira suka bercucuk tanam tak? hahaha!!

    ReplyDelete
  2. Neeza Shahril
    Social bookmark yg ade lambang bendera kat blog saye ni kak..
    yg ade nombor dlm tu...
    ade contoh yg lain cam digg, share this etc...
    saye pun tak phm sgt...
    kene tnye kakjie laaa..
    dier lebih tau kut...

    psl cucuk tanam tu, itu bukan bercucuk tanam namenye, tu kaknam...hehe... :P

    ReplyDelete
  3. takkanlah kebun abah pun ada entri terakhir kott?

    ReplyDelete
  4. buah naga tu yg isi dia kaler ape?

    dia ade kaler pink,dgn kaler putih


    sosial bookmarking tu mcm tempat kita share/submit entri2 kita , memudahkan org cari.

    negaraku
    petaling street
    delicious
    digg
    faves
    byg lagilah...

    kita submit entri kita kt negaraku, contohnya..org lain akan vote atau kalau org search dia akan dptlah..
    salah satu kebaikan dia, kita akan dpt trafik juga


    http://en.wikipedia.org/wiki/Social_bookmarking

    ReplyDelete
  5. en_me
    entry untuk kebun abah aku le...
    dah banyak aku cover citer kebun abah nih...
    Kang terovershadow lak aku nih...
    Hehe...

    Jie
    Akak ni, yg isi merah jambu pekat tu...
    katenye manis...
    saye haram tak pernah nak try...
    cam ade byk2 bijik je..
    tak hadap pun..

    akak suke ke??

    erm...saye rase social bookmarking negaraku.net saye cam ade prob je nih...
    Setiap post saye sume numbernye same...
    erm..pelik... :(

    ReplyDelete
  6. mai hantaq bunga tu kat aku :p
    hahha..
    rajinnya bapak hang weh!
    kalo bapak aku la dok bercucuk tanam ni :p
    haihh,
    tunggu bunga 5 tahun pun x tumbuh2 :p

    ReplyDelete
  7. yOnnA
    Abah aku ni semangat berdusun dier kuat...
    sakit2 bdan pun still nak buat keje2 nih...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png