Cuti Sekolah...? Yeay!!!


:pompom:
Selamat bercuti kepada semua guru2 dan murid2 di Malaysia. Kite bercuti hampir 9 hari. Jadi gunakanlah cuti dengan betul ye. Kalau cikgu nih, istilah cuti nih bukan dalam erti kata sebenar sebab cikgu ni tak cuti, cuti utk budak2, jadi bile2 mase bulih dipanggil untuk bekerja...

Ape2pun, cikgu masih mendapat cuti...Ok la tu.... Aku pun kunun2 dengan terpaksa rela hati ngajar satu hari dlm cuti nih dak2 tahun 6 untuk tuisyen aka kelas tambahan dorg. Aku tlg gantikan cikgu tu sebab hampir semua cikgu2 kat sekolah aku tu kene PTK dlm minggu depan...

Good Luck kepada penjawat awam yang akan menduduki PTK minggu depan...Harap2 lulus la ek??? Jangan pening2 okeh???
:dizzy:

8 Superb Comments!:

  1. waa best la cuti kan.. hehehe... memang la guru tetap kerja tapi takla seberat time sesi persekolahan kan... anyway semoga menjadi guru yang terbaik di masa masa akan datang.. :)

    ReplyDelete
  2. hehe...da t/jwb kite sbgai guru..buat yg terbaik utk anak didik kite...tul x?hehe...

    ReplyDelete
  3. selamat bercuti2 M'sia.
    betul tu, dah kerjanye cikgu...cuti2 pun ngajar juga...

    ReplyDelete
  4. mulia kerja guru ni.. sebab tu ramai anak cikgu pandai2.. berkat ajar anak orang..

    selamat bercuti cikgu.. cuti sekolah ni adik akak kawin.. tapi, hmmm.. akak kat sini :(

    ReplyDelete
  5. Adry
    InsyaAllah, masa dan usaha menentukan segala...selagi ade kudrat, selagi ade semangat...

    su
    btul tu Cikgu Su, bende nih komitmen amal jariah yang kalau btol carenye, besar pahalenye..

    CikguZue
    sekali cikgu, selamanya org panggil cikgu...besh kan???

    Neeza Shahril
    Sabar je la kak, nak wat cmne...adik yg lain kawen hopefully akak dah ade kat sini laaa... :D

    b u n g a h a t i
    Selamat!

    ReplyDelete
  6. yes!
    cuti skolah!
    yahooooo..bole gegolek sampai lebam!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png