Alhamdulillah...

Time ni, budak2 sume tgh melangut tengok tayangan sempena kemerdekaan... Tapi malangnye tayangannye agak ngantuk dan memburingkan...

Budak2 kalau dah buring, mulela buat hal sendiri...
Memang dorg tak concentrate dan start borak sesama dorg...
Last2, cikgu2 ni yang dok melayan tayangan nih...Hampes...
:mNo:

Kitorg pun dok mengantuk gak, 2kali5 jugek...Sebab xde bende yang dapt menarik dari tayangan tu...
Kisah pra-sejarah cemtu, manela nak masuk sgt...Dengan suasana kat luar, masetuh tgh hujan lebat...Otak dah teringat kat bantal dan tilam empuk je...

Time ni Koko, so sume cikgu kene mai laa...Ngantuk sgt la mase tuh, sangap je...:puteh_25:

Sudahh...lupekan kisah yang dah berlalu..kite ke cerite yang baru je aku terima...
Nak kate happy idakla happy sgt, nak kate tak happy, idokla tak happy sgt...
Sedang2 je kut...


Balik2 dari skola tadi, Mama kabo ade pos ekspress sampai..
Nmpak cam dari maktab...
Ingatkan surat pelantikan GSST yang ditunggu2 tu..
Sekali bile dibukak dengan rakus rakunnya, sekali tgk....
Result Exam kitorg....
Huhu...
Keputusannya???
:mKening:

Secara keseluruhannya atau cakap omputeh; Cumulative Point Grade Average.. adalah yang tertera kat sebelah ni laaa...
Idokla cemerlang sesangat cam Amalina itu...The status is more important...
Kalau dah dapat cemerlang tu pun aku bersyukur gak...
Kirenye penat lelah study cam nak mati sebelum ni sebab last minutenye study berbaloi...

Cume ade sesetengah marks yang aku tak bape puasati laaa....
Tapi nak buat camne, bende dah final, takleh nak ubah ke camne....
Aku tekad, redha, pasrah je....
:mHihi:

Woii kawang2 yang dok kat ceruk Sabah and Sarawak, korang takmo check ke dah sampai blom result korg ke rumah...Dah bulih check kut....
Utk cikgu Yie, cikgu Ninie, cikgu Apis dan yang lain2 tu dah bulih call umah tanye..
Sesaje je laaa..
Pastu leh gitau aku...Hehe...
Sungguh bzbodi nak tau semua....
:mCubit: Cubet peha kang....!

In details, kat bawah ni la keputusannya...Sebagai balasan aku dah dpt cemerlang ni, aku dah mintak basikal baru sebagai hadiah dari Mama aku...Mama nak beskal....buleh laaa....Mama dah janji...Ahaks...
:mDuit:

Teringat mase kecik2 dulu, kalau nak rewards dari Abah aku yang baik hati dan pemurah lagi taik idung masin (kadang2) tu, aku dan abang aku musti kene buat sesuatu yang membanggakan laaa...Contohnye dapat result best ke, dapat hadiah kecemerlangan ke, tak kisah laaa..Barula dapat rewards...

Bukan cam adik2 aku dan budak2 skang nih...Ade yang jenis ugut dulu utk rewards baru nak buat bende yang baik...Hampessungguh...Banyak lemak ko....

Budak2 sekarang ni agak2 terlalu dispoilkan tak?? Aku yg jadik cekgu nih pun kadang2 teragak2 nak "ajar" budak2 ni kalau dorg tak behave dalam kelas ke, memekik yang membingitkan taik telinge nih, atau malas yang tahap gile2nye...Kang silap sikit, kite teruk yang kene...
:puteh_28:

Apela nak jadi....

Transkrip dah dapat, surat pelantikan bile???
Bile...dan bile.....

Eh, dah dekat kol 1 nih...Esok ade klas lagi...Baju blom gosok...Lesson plan pun blum buat lagik...utk minggu depan hari Selasa...
Mate dah ngantuk nih...:puteh_30:
Gosok baju kejap pastu turu laaa...

Hampes...

Okla...Terima Kasih Kerana Anda Sudi Membaca...
:puteh_27::puteh_27::puteh_27:



Ayuh kita kibarkan bendera kita...
Jangan sekali2 kita
mengkhianatinya...




11 Superb Comments!:

  1. wah... dapat cemerlang yerr.. bagus bagus.. guru cemerlang baru ble jd superb guru kan...

    anyway,

    Esok ada peraduan dalam blog saya.. kalau free join la... details ble tengok skrg :D

    ReplyDelete
  2. wow!
    hebat keputusan..
    congrats cekgu..hehe

    ouh ya..
    tayangan tu..
    hgaha..
    mmg la boring kan kalo ala2 cite cmtu.mesti la budak2 tu buat keje diorg sendiri.
    cube kasi tgk cite katun.
    agaknye,sampai ke malam x balik umah :p

    ReplyDelete
  3. fuyooo... congra...
    tak nak blanja akak ker? ala roti canai tisu 1 pn ckup la... air akak bw sndiri dr rmh.

    ReplyDelete
  4. wah..tahniah cikgu..macam ni la baru superb hehe

    ReplyDelete
  5. Adry
    Alah, ni takle hebat mane...
    dpt syukur alhamdulillah...
    Ptg nih dah free sket, aku dtg umah ko kang, tgk ape yg leh aku masyuk...

    yOnnA
    Budak2 ni mmg, bukannye nak semangat patriotik lgsg...
    Aku sendiri pun tgk tygn nih sangap gak...
    MMg buring..

    kuInaJentayutiara
    Lorr...bilenye nak blanje, kak..?
    lgpun poket nih cam nak kering dah nih...
    mmg tak kemana laa...
    Saye belnja makan angin je laaa..bleh kembung perut... eheh..

    ~Cinta Milo Ais~
    Maceh...ini biase je....
    Ade yg lebih superb dari ini...

    ReplyDelete
  6. result power mmg bagus... tp yg lebih penting, keberkesanan mengajar... :D

    p/s : salam kemerdekaan dan salam Ramadhan

    ReplyDelete
  7. Tahniah cikgu dapat Anugerah Dekan.. BRavo!!! mesti anak murid cikgu bangga..
    kena tunjuk tu kat anak murid.. bagi dia semangat gaban skettt.. ;)

    ReplyDelete
  8. ku tak sempurna
    Btui tu KTS...
    Aku sendiri pun tgh improve skills, cmne nk tackle hati budak2 nih...
    yg lebih mude camne...
    Adakah dgn berpakaian kemas dan kelihatan segak dpt membantu? :D

    Neeza Shahril
    Maceh kak....
    Nak tunjuk ke???dorg tak paham lagi kut...
    takpe, saye akan sentiasa mendukung tugas guru utk lahirkan generasi bijak pndai....

    ReplyDelete
  9. Tahniah...wahhhh...rasa bertuah dpt kenal cikgu² yang hebat ni.

    ReplyDelete
  10. TAHNIAH ! wah cemerlang gitu..bila konvo maktab nih? sekarang ada subjek..muzik dalam P & P ..masa sya dedulu tak de pun..huhu

    ReplyDelete
  11. Jie
    maceh kak...
    erm...kejayaan dlm akademik ni kecik je...
    kejayaan dlm mendidik budak2 dari tatau kepada tahu lebih besar dan manis kejyaannya...

    nordee
    huhu...maceh...
    muzik dpt menarik budak2 nih nak belajar sesuatu bende...
    senang laa...
    kalau dulu xde, tp bleh blajar sendiri...:$

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png