Sekali Salah Orang Da....

Semalam aku berYM....
YM dengan sorg housemate yang bute skit skil ITnye memang aku jarang jumpe dlm YM...

Dak ni aku yang tegur dulu, sebab dier dah masuk dulu...
Aku pun ter-over peramah nak tegur dier...
Kami pun start borak cam biase....

Dah cakap2, dah borak2 sumer...
Dah gurau2, dah cakap lepas sumer...
Sebab aku kalau dgn member lelaki bese la cemtu...
Siap maki2, mencar*t2 sumeer...
Borak2 mcm biase....
Men's things...

Mase borak2 tu ade la sentuh itu dan ini...Sejuk la, bini jauh laa...("his" side laaa)..
Aku pun syok la dok melayan....

Sampaila ke satu stage, dier mintak aku ajar camne nak buat blog...
Aku xde la pandai sgt nak ngajar org buat blog nih...tapi kalau bende basic bolehlaa...

Aku pun bersungguh la nih ajar, step by step...
Mmg macam cekgu laa....
Huhu..Aku kan memang cikgu...

Sekali dier idle...and terus logout...
Aih....Tapi beriye nak blajar, skali terus logout...
Ape kes....

So, aku yang mulut mmg cam longkang dan mulut puaka xde insurance nih sempat la tinggal pesan yang memperli dier...
Kire msg tu for offline laa...

Sekali member housemate aku yg "sebenar" nih msg kat aku...
SMS nye berbunyi cam ni:

"ekeke...tu le bini aku td call. xpe la, aku dah cover line pun. kt maktb JayBee tu 24 jam wifi. skg praktikal, so dia pakai laptop aku. aku dok kpg lgi nih....bla2 sampai abis...."

SMS yang sebelumnye:

"akum,pekaba. tgh surf intnt lg ke? ko ym ke td. yg ko ckp td ngn BINI AKU le...laptop aku dier pakai. aku kat umah ni tnm anggur.....bla2 sampai abis....."

Gulp!
Sentap aku...

Huhu...
Terus mood nak chatting aku down...
Mati aku...
Aku tertipah nih...Tertipu dek nickname member aku..
Aku ingat dier, skali bini dier laaa...
Udahle aku xpernah jumpe pun wife member aku tuh...
Cakap pun lepas je....

Malunye aku...
Mane nak letak muke nih....
Hu2....

Malunye.....

4 Superb Comments!:

  1. salam..haaa ambikkkk, mencarut lagi..ekekekeke..

    ReplyDelete
  2. Arsaili,
    Tu laaa...
    Aku tgk gaye bhs mmg cam member aku tu..
    sekali bini dier laa...
    Mati!

    ReplyDelete
  3. wow mantap aa cikgu...skali kena bini kawan...hahah sbb tu la aku neh kurg sket berYM..hehe padahal dalam office segala IM ada...hehe MSN,YM,Spark, hehehe..

    ReplyDelete
  4. Bash,
    This is like the taste of my own medicine..
    Br padan muke aku...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png