Posting Updates

2-3 hari lepas, member2 sume dok SMS kat aku, tnye dapat skolah mane posting. Sekali berduyun2 SMS yang masuk. Masing2 dok tanye aku dpt skolah mane...tak menang tangan nak menjawab... Kalau la ade mesin menjawab SMS autoreply, aku dah pakai dah. Sebab jawapannye takde.

Hmm...J*N Selangor ni maybe lambat sket buat keje meeting kot...Jadi kene sabar laaa...:snow25:
Sebab sabar tu dah separuh dari iman...Jadi kene amalkan laa...InsyaAllah...:snow11:

Cakap pasal posting ni, secara kasarnya, member2 aku yang bujang hampir semuanya "digesa" berkhidmat di tanah seberang. Dan dek kerana anak bangsa, aku doakan semoga depa semua tabah la. Segala apa yang menghalang, yang menimpa, anggap sebagai ujian dariNya....Memang btulla kata orang, tak semua benda yang kita nak dalam dunia ni kita akan dapat.


Dan ikut kate Siri SinDarEla yang baru je melabuhkan tirainye mlm tadi, yang aku ingat lebih kureng cemni la...

Kepada Yang Bercinta
Tidak semestinya cinta akan bersatu
Terutamanya pada cinta pandang pertama...
:snow07:

Ending citer tu ok la, bagi aku. Sebab tak klise cam kebanyakan drama melayu cam Ezora, Ali Din etc...Ending citer tu takleh dan susah nak jangke...Good Job...

Berbalik ke kisah posting tu, actly aku yg anta sms tanye dorg, sebab nk taula depa sume dpt skola mane...
masing2 reply dgn skola dorg and tanye aku dapat mane, aku pun jwb jawapan skema aku. "Belum tau. Kene tepon balik JPN Rabu ni..."

Dan depa bagi aku skola masing2...sekali dengan perasaan dorg la bile dpt tau sekolah mane. Na ngan Pyan dapat SK Kulai. Sekolah tu dekat ngan umah Pyan, okla. Lepas ni malam2 Pyan dah xbusan cam mase duk umah bujang dulu. Na pulak tercari2 camane nk duk sane, nk carik rumah sewanya, tempatnye entah kat mane..Aku dah bagi no pyan sebab mane tau pyan boleh tolong2 ke...Na pun blur2 je tu..

Nick dapat johor gak, SK Permas Jaya. Kalau tak silap lat Kota Tinggi. Dier pun tg nervous nih, entah kat mane skolah tu, sib baik Aan yang mmg Johorean tu nak tolong Nick...

Mahafis bengang gile sebab dier xdpt skola belakang umah cam Pyan...Katenye dapat sekolah tak hujung tanah besar Asia...Hehe...Ingat kat mane...Rupenye Pontian. Katenye mmg jauh la dari Muar, nak berulang ke Pontian udah same gayenye nk gi Muar-KL...Sekolah Mahafis SK Penerok...Mane Penerok tu???

Kak Ida dapat skola jat JB, same cam Irma...Entah la, sebab Kak Ida dah tau kot sekolah tu...

Mas pulak tgh riso, sebab dier pun dpt skolah kat JB, sekolah ape tak dibagitau...Jangan riso2 Mas, InsyaAllah akan dipermudahkan semuanya...

Itu belum lagi masuk citer dak2 yang dapat posting kat Sabah Swak...Kecik ade gitau la, yang dak2 posting Sabah ni akan naik flight dari KLIA kol 730 pagi...
Ade jugak yang flight kol 9pagi...Pendek kate mmg banyak flight ke sana, sebab KPM dah tempah plane utk ke sane, mmg khusus utk hantar dak2 ni semua...

Ade jugak yang dapat tiket flight direct je ke Sandakan, bukan KK cam yang lain...Macam2 citer....

Beza dorg yang dpt seberang ni, dorg 1hb tu blom report duty lagi, baru nak bertolak pi sane...
Kitorg kat sini 1hb tu dah kena lapor diri...:snow10:
Cuak jugak la...Perasaannya same macam mase lapor diri mase mule2 masuk kerja dulu...Rase yang susah nak describe...

Setakat tu itu je la yang aku tau. Yang lain mungkin lebih ramai yang akan tau esok kot...Esok aku akan tanye lagi...Sebab aku sendiri pun akan tau skola aku esok gak. Neves ni, mane xneves...

Aku pun sengal2 lagi badan nih, baru balik shopping, beli itu dan ini. Duit yang takde pun dibuat2 ade...Terpakse la adekan, sebab sekolah baru, kene bagi impresif laa...
Huhu...
:snow04:

Banyak jugakla aku berhabis tadi...Nyesal sebab wang terbang begitu sahaja, demi utk kelihatan sempurna di mata manusia kerana kami ini akan digelar G.U.R.U....
:snow02:


3 Superb Comments!:

  1. salam..
    hehe..
    tgk sindarela malam tadi gak..
    a'ah2..best la quotation last die,
    cinta tak semestinya bersatu.. ^_^

    ReplyDelete
  2. hehe..mcm menakutkan jerk nak stat jadik cikgu nir

    ReplyDelete
  3. amirah amin
    Tu ar amirah, yg bestnye Pengkid pun leh jadik ayu2 manje camtu...
    Ending dier pun ok...
    Sin xdpt, Dar pun xdpt gak...
    Tinggal Ela sorg2 huhu..

    oRanGeLiLY
    Aan ni bukan menakutkan, tapi penuh dgn kezutan...
    Hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png