Berhati2 SpeedTrap! Pandai Depa Ni Carik Duit yer....

Klik pada gambar untuk paparan lebih besar

Cheeky and Kinky-nye cara depa ni nak carik makan....kan???
Perhatikan gambar dalam bulatan merah kat atas ni...

Speed trap...
Ape die speed trap murid2???
Sape tau???
Sape yang pernah kene speed trap angkat tangan...???
Sape yang belum bayar lagi saman speed trap???


Jangan main2 ngan bende ni....
Sekali dier "trap" ko je, for driving over the limit; usually 90-110 km/j....
Tak pasal2 ko free2 je bagi makan free, kayekan, gemukkan lagi kene saman dek pak polisi ni RM300 for driving over the limit....

Aku actually dah 2-3-4 kali terkena dgn perangkap nih...
Malas nak crite...

Gambar ni adela HambaAllah ni yang snap di satu lokasi di area Sabak Bernam...(kampung aku tu...)
Tengoklah depa nih dah pandai carik port nak letak camera berkelajuan tinggi dorg nih nak perangkap pesalah halaju...
Kita yang bukan selalu nak ikut sgt peraturan kadang2 tu ade la terpandu melebihi had laju sebab xmo terlalu tembel dan lembab atas jalanraya...
Bukan nak tunjuk lagak ke ape...Tapi kadang2 terlalu rigid ni membosankan...Kan???

Gambar yang kat bawah ni diambil dari atas jejantas Sg Buloh yang ade KFC bagai tu..
Kamera ni dipasang yg menghala ke KL, 9 kamera semuanya, 3 kamera utk setiap lane...
Hati2 yee......


Klik pada gambar untuk paparan lebih besar

Klik pada gambar untuk paparan lebih besar

So, kalau driving tu dok alert la dengan bende2 ni sume...
Ni nasihat cikgu utk sume...
Sebab duit utk saman tu elok2 boleh joli katak buat belanja beli pampers anak dah kene "sedekah" kat depa nih...

Pesanan terakhir CikguBH di sini:

Pandulah dengan laju2 bile xde speedtrap berhemah di jalan raya...
Kurangkan laju dalam pemanduan,
Lebihkan manis dalam minuman...

Ingatlah orang yang tershayang...
Shetiap Nyawa Shangatlah Berharga...
Insya Allah selamat...

Sebelum jalan tu, bacelah doa menaiki kenderaan....
Kalau lebih 2 marhalah bolehlah buat sembahyang jimak jamak yee???


Sampai sini sahaja...
SELAMAT BERAMAL.....

19 Superb Comments!:

  1. huhuhu x pasan pes taim tgk pic tu..pulis skang bijak2 la cikgu..sy slalu jek menspeed dgn begitu bergaya.takat ni nasib masih baik lum kena speed trap.mtk2 x akan kena la.hehehhe

    ReplyDelete
  2. "Sy doakan semuga awak akan kene jugak satu hari nanti..."

    Heheh...Main2 je laaa...
    Elok berhati2 laa...
    Kang kalau dah kene, xgune kan??
    Dah terhantuk br nak terngadah, xdo guno laei dah!!

    ReplyDelete
  3. ekceli..gambo ape pakcik tuh jual erk>hiks, xnmpok

    ReplyDelete
  4. xnampak ke aan???
    Loh...
    Apsal xmo tanye mse cekgu ajar td..
    Tu haa, cikgu dah edit sket...
    Klik for bigger view...
    Perati btui2 dan beringatlaaa...

    Zaman gawat nih macam2..

    ReplyDelete
  5. la..pakcik polisi rupenye.igtkan pakcik menjual buah.hakhak

    ReplyDelete
  6. salam, lebihkan manis dalam minuman kang kencing manis plak..so lebihkan manis dlm senyum..ahaks

    ReplyDelete
  7. oRanGeLiLy, itulah namenye taktik memperdayakan mangse..
    Depa semakin kreatif skg nih....

    ReplyDelete
  8. arsaili, lebihkan manis dlm senyuman nnti org tergode laaa...xkose...
    Nyampah!! huhu...

    ReplyDelete
  9. uih..jgn arrr..kang kena mana nak amik duet membayor? cikgu BH byrkan la ek?? heheheh

    ReplyDelete
  10. haha..
    lawak beb..
    sambil jual cempedak.. ke durian?

    sabak area mane bro?

    ReplyDelete
  11. Menteil tu la namenye throwing 2 birds using one stone...

    Kite sendri pun xpasan...Just be cautious je laaa...
    Kang kalau dah kene smn ekor, jenuhla pulek nak bayor...

    Sabak, actually bukan kat sabak lee..
    Sg Besar...
    Simpang Lima...

    ReplyDelete
  12. Wiween, kalau ko kawen ngn aku bulih le aku bayorkan...
    Tapi bhgi 2 laaa...
    Ahaks...

    ReplyDelete
  13. bijak2...

    kutip duit nk byar subsidi tu...

    ReplyDelete
  14. dah check dgn jpj, tak de saman..hehehe..clean..clear...

    ReplyDelete
  15. Kak Ina, dah itu main income, tgkla sekali dier buat ops speedtrap nih, siap ade target...

    Income cecah berjuta...
    Tp pokokpangkalnye kite, dah nak sngat bwk kete lelaju, rasa-in...!

    ReplyDelete
  16. Kakjie, kdg2 polis ni lambat update database...

    Saye pernah kene, bende jadi bulan 12 tahun lepas, bulan 4 aritu br surat sampai...
    Mase check kat internet mmg bersih, tp tau2 surat smpai umah...

    Bukan satu, tapi 2!
    Pastu yg naik name Abah lak tu...
    Siap kene warning takot lesen abah kene gantung...
    hehehe....

    ReplyDelete
  17. hehehe.. lesen beskal ada la... hikhik..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png