Semua Pun Naik....

FENOMENA SATU NEGARA... Kenderaan berbaris panjang untuk mengisi minyak di stesen minyak Petronas Kampung Baru, Kuala Lumpur, malam tadi selepas kerajaan mengumumkan kenaikan harga bahan api. Keadaan yang sama berlaku di seluruh negara.

Ni satu lagi petikan akhbar utusanonline yang aku petik....

Itulaaa....
Biler satu dunia dah naik, kite je yang dok bagi subsidi sampai membebankan kerajaan, akhir sekali naik la jugak...

Kenaikan hampir 40% ni kurang dari harga pasaran dunia sebenarnya...
Kalau aku tak silap, harga yang dinaikkan ni, masih consider rendah bebanding harga pasaran dunia kira-kira RM3....

Harga petrol di negara ini dinaikkan sebanyak 78 sen seliter kepada RM2.70 seliter berkuat kuasa esok.

Ini merupakan kenaikan 40 peratus daripada harga RM1.92 seliter sekarang.

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, harga diesel turut dinaikkan sebanyak RM1 kepada RM2.58 seliter daripada RM1.58. - Utusan Online...

Semalam mase aku dalam perjalanan nak pi main futsal...(Aku main futsal???Ye ker nih???)...
Pasal main futsal pas ni aku citer...Malu nak criter sebenarnye...Sebab memalukan aku...HUhu...

Tapi takpe, pasnih aku citer...

Dalam perjalanan main futsal, jem tak ingatla sepanjang perjalanan especially jalan nak ke every station minyak....Punyerla jenuh nak redah...
Si Pyan nih pun ikut je trend kunun-kunun nak gi tuang minyak for the last time sebelum dinaikkan harga...Tapi hampe...

Balik je muke masam, 3 stesen pi, 3-3 tak dapat...
Nak nunggu q punye la lame....
Aku tak amik pusing sgt pasal harge minyak nih pun...
Sebab yang penting, lepas nih memang kene berkire-kire, beringat sebelum semuanya naik, naik dan naik lagi...
Tatau la lepas nih...ape lagi yang nak naik, tak turun-turun dah...

2 Superb Comments!:

  1. sib baik masa saya g isi minyak kol 11 lebih masa tuh, cepat aje .. x sampai 10 minit walaupun kereta banyak ..

    kena g stesen yang besar .. kalau yg kecik mau berjam2 menunggu ..

    apa2 pun, isi minyak tuh sehari je, hari lain harga tetap yang mahal jugak ..

    nak x nak tetap kena isi minyak
    :(

    ReplyDelete
  2. TU la Lily...
    Aku tak ambik pusing sgt time the day b4 naik tu...
    Sbb at last kene isi minyak jugak ngn rege baru nih..
    Saving sikit la kot kalau hari sblm tu tunag minyak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png