Penantian Memang Penyiksaan...

Aku dapat msg dari cik mek molek sebelah ni....
Msg berbunyi..


"Salam.dapat info kita leh cek posting isnin dpn.dh tau dpt mana nti let me know eh."

Aku xreply, diam je...
Orang ckp, diam tanda setuju...Hihi...

Yela Puan Nani, aku akan msg ko lepas ni ek??

Sok-sek pasal posting nih, kadang-kadang berdebar-debar jantung aku...Tatau la nape...
Naluri kuat ke arah ke mana, aku sendiri pun tak pasti..
Msg Nani ni cam dah konfem pulak pasal tempat posting akan kite tahu minggu depan...Dalam hati ni Tuhan je yang tahu perasaannya..
Yelaa, takut-takut dapat ke tempat yang terlalu "asing"...
Wallahualam...Malas nak komen...

Dan berita nih dikuatkan lagi dengan call yang aku dpt dr Jamal; (bakal) cikgu cam aku yang asalnya dari Sabah, tapi sekarang ni dah (takmo) balik ke Sabah dah...Huhu...
Jangan marah, bah!

Jamal called aku katenya, result exam KPLI kitorg dah siap pun, dah kluar laa...
Dan katenye utk dak course aku, semuanya lulus...ALHAMDULILLAH...
Kirenye takde la yang sangkut, kantoi...
Dan sekarang nih cume menunggu segala-galanya terungkai jelaaa...

Entah manela aku dipostingkan nanti ek??
Aku masih termangu-mangu...Termenung, tertanya-tanya...
Sape nak jawab???

************************************************
p/s: Hari ni Mama masak terlalu sedap. Mama masak tempoyak goreng cili api dihiasi dengan ikan bilis goreng rangup...
Wahwah...Bergantang-gantang aku tale nasik arini...
Nyumnyum...

9 Superb Comments!:

  1. aku ingt korang kne posting kt srwak la.....
    br enjoy cket

    ReplyDelete
  2. entahle jack, kalau swk aku kne pi, pi la. nk wat cmne..
    (pasrah je bunyi..)

    ReplyDelete
  3. tgok ramai yg bercerita hal ni...

    mana2 pun tentu akan jadi cikgu yg berdedikasi , kan..

    selamat berjaya cikgu

    ReplyDelete
  4. mmg berdebar tunggu posting kt mana, ehe :)

    ReplyDelete
  5. Kakjie...
    Thanks...
    I take it as a compliment...
    InsyaAllah, demi utk anak bangsa, negara tercinta akan ku curahkan segala bakti dengan penuh AMANAH, JUJUR, IKHLAS...
    Waaaa...Bersemangat patriot aku nih...

    ----------

    hayad
    Itula pasal..
    Aku smpi termimpi2 psl posting nih...
    Tp, sofar mimpi mmg dpat posting dkt2 ni je...

    ReplyDelete
  6. congratz~! fuyoo.. jadi cikgu.. mental kuat ek.. chaiyok2.. dpt murid mcm sayep pening la cikgu...

    ReplyDelete
  7. ala cikgu kiut tu saje je buat crita.. aku bukak web kpm takda lagi pun kuar.. kalau ada no phone kpm bagi la kot2 leh wat spam calling biar jam talian diaorg..

    ReplyDelete
  8. ilusif
    Mental xkuat jadik "mentaL" la lame2...
    Ni ditambah tahun bersare ke 58 tahun...
    dah cukup tuer dah mase tuh..

    ReplyDelete
  9. tu la apis,
    aku pon dokla berkali-kal ngechek kat wbsite KPM tu...
    Hampeh jee...
    Ptg skit kot..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png