Golden Horses Health Sanctuary, PGH


Adela satu petang nih, semalam actually, Abah ajak pi PGH, Palace of the Golden Horses-Hotel 6 stars yang mcm istana tu...
Sebelum pergi, Abah tak explain pun ape sebab pi, and aku and MAMA tertanye-tanye...
Ni musti ade sebab nih, i could smell something fishy bout it..
Abah pun bile ditanye, dier just jwb: Saje je pi, nak buat medical check-up laa...

Aku ngn Mama questioned gak, kalau nak buat medical check-up kat sini dah boleh, xpayah nak gi jejauh...
Tapi malas nak soal byk2..Ikut je....

Sebab mmg 1st time seumur hidup jejak kaki kat PGH tu, sesat-sesat la jugak..
Dan mase dah parking nak ke tempat tu, pun sesat jugak...
Lepas dah sampai, disambut, diberi minum petang, ringan-ringan...
Gedabak-gedebuk...explanation itu-ini...
Mama tertarik ngan Plan yang ditawarkan...
Sebab mase mula-mula takut-takut jugak nak percaya...


Semasa sesi explanation tu, kami dibawa ke hulu-ke hilir tentang program tu..."Makcik" yang entertained kami namenye "Kay" Kamariah...Lepas explanation bagai, last-last Mama tertarik la dgn pakej yang disediakan...

Aku sendiri personally tertarik dengan pakej tu...
Pakej tu berkonsepkan pemeriksaan comprehensive kesihatan setahun sekali, full body check-up such as CT Scan, Dexa Bone, Opthalmology, macam2 laaa...
Yang mane pakej2 tu ade harga tertentu laaa...
Bukan stakat check up je, dengan adanya member card, segala facilities kat PGH and Golden Horses Health Sanctuary boleh diaksess laaa....

Besides, ade beberapa pakej yang member dapat, contoh menginap semalam di PGH dengan lunch sekali, setahun sekali, sebelum checkup....
Tu yang best tu, sebab PGH bukan calang-calang rate semalam, RM700++ semalam...
Kalau insan biase, jgn mimpi laaa...
Sume tu benefits yang member dpt laaa...

Selain tu, lepas dah jadi member, dapat hadiah percutian ikut tempat pilihan: PD, Genting and Cameron...
Abah ngn Mam dah amik utk percutian di PD, absolutely FREE!!!
Lagi ade hadiah eg, tiket Mines Wonderland, Percutian Detox di Borneo Highlands, kalau pinjaman diluluskan...
Ape lagi ek...
Macam-macam...

Tapi semua tu ade la harganya...Sebab everythings come with a package prize, kalau scheme Family yang MakAbah aku amik nih adela dlm RM20k....
Wuhuhuhu.....
Tapi ade monthly installment dengan 10% deposit, monthly RM389....
Lebih kurang camtu je laa...


Lepas "Makcik" Kay ni dah explain panjang lebar, Abah pun ambik mase nak decide...
Lame jugak laaa...Aku just bg pendapat aku je, dah semuanya pokok-pangkal terserah pada kemampuan Abah...
Hari pon dah lewat mase tu, kire-kire pukul 11 lebih baru everything settle, dengan instant card yang siap, dengan tiket Mines Wonderland and etc...
Sekali dengan agreement laaa...

Ni membership cards yang siap, sedia utk dipakai....Bile nak pakai tatau????
Kami balik dekat-dekat kol 12 jugek laaa...
Sebab pewot masing-masing dah lapor, balik lalu KESAS, kunun-kunun singgah la R& R Awan Besar nak taler satay Hj Samuri, alih-alih tutup pulok...
Last-last kami supper je...
Supper kat mane???
Lepas nih...
Huhu....

2 Superb Comments!:

  1. kakjie dah 2 thn jadi membership ni..dah buat medical check up...

    eemmm..bestlah...g wat medical check up mcm g oliday..

    rasa lupa anak² kt rumah..hehehe

    ReplyDelete
  2. itulaa...
    Saye pun jeles je ngn makayah..
    Sebab depa tiap2 tahun dpt pi dok PGH at least overnight sane...
    Bukan murah dok sane..

    Pastu boleh pakai facilities kat sane..
    Dengan free gift segala bagai..

    Akak amik pakej family tu ke??
    Dah pernah buat CT Scan ke??

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png