Seminar Peningkatan Profesionalisme Keguruan IPTeknik KL

Back to maktab aka Kolej...
Dah lame tak melalui sesi akademik, ni "terpakse" menempuhi 2-3 minggu yang penuh dengan kuliah and lecture...and kursus itu dan ini...
Kalau minggu lepasa ade kursus pergigian, minggu nih ade Seminar Peningkatan Profesionalisme Keguruan....
Nasib baiklah sehari je...
Tapi itu pun kalau tak, nak je skip the course, tapi sebab ade komitment yang musti ditunaikan,
so, aku menghadirkan diri la for the course...

Macam2 acara yang dianjurkan...and mostly kalau dah namenye kursus, of courselah banyak ceramah...
It's ok laa...
Just hadirkan diri, dan dok dengar je laa...

And ader satu pertandingan Bahan Bantu Mengajar (BBM) yang "mewajibkan" kami student July Intake to take part in the contest...
Dan sebab bukan semua yang sanggup nak amik tanggungjawab mempamirkan idea BBM yang meletop2 nih, so penyertaan lebih bersifat tangkap muat...
Dalam intake KPLI kitorg ni ader 3 main course laa, Sains (us), Maths and Pemulihan Khas...and English, 4 courses actually, tertinggal lak...


Bukan semua org dalam course aku ni yang nak amik tanggungjawab nak melayan keperluan pertandingan..
Masing-masing dah diberi partition khas untuk display, so ade la certain course tu yang "lapang" je partition utk display dorg nih...
And disebabkan nak jaga air muke course kitorg (Science), Che Mat aka Abe Mat yang dedikasi nih dah bertungkus-lumus pi jugak cari maner2 bende BBM yang boleh display kat space kitorg nih...
Thanks Che Mat...
Actually aku sian sebenarnya dengan Che Mat, dier makan hati dengan cosmate yang tak coorperate...
Yang hantar BBM pun 2-3 kerat jer, so memang akan kosongla space exhibition kang...
Che Mat ni la yang banyak menyediakan segalanya demi nak jaga nama baik cos kitorg...
Thanks Alot Che Mat, sebab even ko tau agaknye yang kitorg maybe ade BadMouth belakang ko, ko tak pernah nak giveup for our course...
Hopefully ko terus dedicated....jgn giveup...

And thanks to him for nominated my BBM yang tak seberapa for competing and received hamper yang berat itu...
Huhu...BBM aku biase jer, tapi maybe the organizer nak every course get the prize...
So I won for my course laaa...
Kang kite bukak Hamper tu dalam kelas ek...

Actually I was one of the presenter for my cos exhibition tu...
The another was Che Mat ler...
Che Mat presented for Timbalan Pengarah visit for the morning session...
And I was presented for Pengarah visit...
And aku nih bleh jugek la menggoreng nih...
and yang buat aku kembang sangat ni adalah mase Puan Pengarah visit our site tu aku boleh la menggoreng dan explain dengan panjang lebar every inch of our BBM...
Even bukan semua BBM tu ours, ader certain yang pinjam, I just played confident jer explained semua yang pengarah nak tau...
Dan ader satu BBM yang mendapat pujian Pengarah and Datin KJ of Ilmu Pendidikan...
BBm tu adalah model lung yang hand made, made by our junior actually tapi aku pun explained as much as i can and it was succeeded...
Memang depa impressed la dengan BBM tu...
aku pun kembang tak hingat laaa...
Anyway, itu jadi kenangan manis aku la kat IPTeknik..
Kembang beb, and Puan Pengarah sempat UP lagi mase ucapan penutupan kat Dewan Kuliah...
Best-best....

Kat bawah nih semua pics sekitar pameran BBM tu...




Posted by Picasa



0 Superb Comments!:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png