Nokia N70 Review


Actually aku tatau nak buat post ape arini, since sekarang ni tengah cuti sekolah and since and kelihatan macam free je (actually ade keje nak kene buat, tapi dok wat derk je ngulor depan laptop memblog...hiks)...Aku teringin la pulak nak review sikit pasal my N70...

Even the phone bukanlah the latest in the market now, but the specs are quite ok for me, dengan price yang getting down skang nih, berbaloi la korg dapatkan N70 nih...

Version yang aku beli might the music edition, and I really enjoyed the phone besides it's music specs...Dengan loudspeaker yang "boleh tahan" better than my previous S6600, bentuknye agak cute but multifuctional...

Takle lame aku beli, bout a month ago kot, and features tak berape banyak yang aku dah discovered, yang paling aku tak discover, games...Malas, takde nafsu aku nak main game nih....Banyak jugakla gamenye, and aku wat derk jer...Biar je la dulu...

From the view of its outer appearance, nice, small, not to big, good accessories; the head set, cards etc...The screen colour is adjustable to be brighter as u wish...
Kalau aku memang suke bright, ditambah dengan themes yang aku dah personalized, skang nih puas ati laa...

The yang aku pakai theme apple i phone la (kunun2)...dengan gambar nemo yang 2 ekor tu kat screen....Nice and sooooooo pleasant yet cute!

Camera yang memang ade dua tu were ok, the back cam is 2 MP and the front cam is VGA...Kire kalau cam nih nak replace cam Samsung aku, ok laa...
Dah try tangkap gambar especially yang gambar aku dalam kelas mengajar tu pakai my hp cam, the pictures were ok...No problem...Ditambah dengan features flash, sesuai untuk dipakai pada waktu malam....

Music menu, utk play ur fav music pun ok jugak...Cume dier punye progrm tak boleh nak start main dari lagu yang last main sebelum kite exit the menu...That's all, yang lain ok laa....

Kalau pasal program inside the phone plak, dah ader preinstall MP3 ringtone editor, games of arcade game, camster (permainan plek yang aku tak paham nak main, sebab lebih kurang cam cyber pet, but the orientation is different) and etc laa...

Satu lagi aku baru donwload GPS Map dari website rasminya, dan aku puas ati la skang, sebab GPS Map tu boleh membantu aku kalau tersesat ker, dan jalan-jalan aka routes dalam tu memang "hampir complete" sebab bile aku zoom peta jalan umah aku nih, memang ade dalam peta laaa...Not bad....
Sebab aku try nak carik jalan umah aku dalam GoogleEarth, TAK ADE DALAM SENARAI...Hampeh...
This one is ok...

Ade banyak lagi yang boleh diceritakan, especially, my very 1st video call wif my lil bro,Azam aka Asroy...He's used N73, more upgrade than mine (tapi bagi aku lebih kurang je, the screen is different...), and after activated the 3G services by hotlink, try le buat video call, kewl btul!!!....

And banyak lagi yang tak tercerita kat sini...By the way, enjoy N70..!
Posted by Picasa

0 Superb Comments!:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png