Buah Tangan Dari Kampung....

Hari ni, Mama, Abah and Azam balik kampung aku Sungai Besar, kat Simpang Lima on the way nak pi hantar Azam interview kat Teluk Intan untuk kursus teknikal dier...
Aku tak ikut pon, sebab malas..
And Abah aku nih cam bese kalau dah balik kampung, musti laa, boleh tak boleh dier akan singgah kat pasar Sungai Besar borong sume seafood fresh kat sane...
Dengan ikan yang penuh satu icebox....Dengan itu la, ini laaa...
Mama pulak amik kesempatan nak beli dapur yang dicari-cari merata selama nih....Kat Sungai Besar tu memang berlambak bende2 barang dapur nih...
Mak aku pulak jenis yang pandai nak tawar-menawar...tak macam aku...

Kat bawah nih semua khazanah yang dibawak balik la nih..
Jenuh la Mama nak menyiang nak sumabt dalam peti ais nih...



Kerang yang sedang direbus tanpa air...Hehe...
Sodap nihh....


An icebox full of fishes....


Durian yang belum lagi sampai musimnya...
Ni baru lepas bukak durian and tak banyak yang elok, banyak yang keras...
Buat pengat la nampak, tapi sayang aku dah nak balik Bangi jap gi....
Tak pe la Ma, len kali ek???


Keperek-keperek ngan makanan desa yang berbagai...Macam-macam....

Mak aku cakap, kalau balik Sg Besar tu dah cam tak kenal tempat tu, sume dah lain, lebih2 lagi sebelum nih PRU 12...
Tapi nasib baikla gelombang biru menang kat area tu....
Whatever!
----------------------------------------------------------
p/s: Aku rindu nak balik Spg Lima, nak tengok bangunan SMKA Simpang Lima...Windu...Huhu
Posted by Picasa

1 Superb Comments!:

  1. minta tolong nak cari kawan lama kat kampung awak tu ban satu atas sikit kalau x silap umah dia selepas surau kayu yang tinggi kedepan lah sikit sebelah kiri dah 17 thn x jumpe tolong2....abg zul

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png