Missing For Long....


Actually, I was pretty bz dis 2 weeks b4 sebab banyak sangat event yang kene Cekgu sertai...Almaklumlaa nak jadi guru nih kene la banyak persediaan yang perlu dibuat sebab bukan senang nak jadi pendidik yang versatile...Macam2 buleih buat..Lagi2 Stok Cekgu EKSPRES cam Cekgu nih lagula banyak bende2 dan elemen keguruan yang nak diterapkan...


Sepanjang 2 minggu ke belakangan ni sibuk je dengan Bina Insan Guru (BIG) dan perkhemahan unit Pengakap...2-2 aktiviti dijalankan di dalam program kursus 4H3M di Port Dickson dan di Segari, Lumut.


2-2 aktiviti same je...tapi kalau nak dibandingkan, BIG was much better than the uniform camping....Bukan pasal aper, content yang disumbat dalam kursus kepimpinan Pengakap terlebih ilmiah daripada BIG...Banyak masa kami di dalam kelasa mendengar kuliah dan ceramah dari pemimpin pengakap yang memang dah besor2 pangkatnya di dalam Pengakap...Memang ceramah dalam dewan cenggitu melayukan mata yang dah sengal2 satu badan sebab dok dalam khemah yang ditenggelami air...


Sepanjang 4H3M kami di sana memang tak banyak yang boleh diceritakan...Keenjoian berkhemah semakin kurang sebab dak2 Scout yang camping nih semua dah diarah untuk tidur di dewan dan bukan dalam khemah seperti sepatutnya...Kalau badan beruniform lain tak pe lagi, ni scout pun dan disuruh utk tido dalam khemah...Bukan nak bangga diri la, tapi Cekgu mase khemah yang memang hampeh tu dimasuki air dan dah jadi macam bot atas air jer, lepas reda, Cekgu sebuk dok mengaut keluar air dari dalam khemah...4 malam di Kem Segari memang berkhemah..Duk dalam khemah, tido dan tukar baju...Dak2 scout yang lain dah sebok lari pi duk dalam dorm....


Semalam baru je habis acara dan perasaan lega tu datang sebab dah rase macam malas je nak pergi camping2 nih...letih tu biaser la...tapi pengisian dalam camping kadang2 macam klise...malam last mesti ader malam kebudayaan...Boring!!!


Berfoto dengan geng sekumpulan BIG...SO far so good laa BIG..Better than camping badan beruniform!

Berfotografi dengan member sePEK; PEK A - gabungan KPLIan IPTek, IPIS, IPBMM, IPIPoh....





0 Superb Comments!:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png