Things That Happened....For Almost A Month!

Orang cakap, pictures will tell us the whole story...SO, to be so precisely in telling u the stories that happened during almost one month of my life in IPTeknik....Here it is....
Masa ni Cekgu solo jer makan kat KFC bersempena hari ke-2 Cekgu sengaja berpuasa sunat bulan Syaaban (jadik baik kejap!)...Kat Tesco Shah Alam...Memang layan Finger Licking Good (FLG)....Tengah layan makan aku ternampak Ammar Ahmad, my old skool fella mase kat SMKA Simpang5, but it was another story...Yang penting Cekgu layan jer FLG nih...Lame tak makan nih, mengidam la sangat!!!

Finally, the finish product f KPLI's Masterpiece for the support of Pelancaran Bulan Kemerdekaan IPTeknik KL...
Tengok dalam gambar macam not that bad kan???Kan???
Tapi if u see it in real life...MasyaAllah....SImpang Malaikat 44...Hancho!!! Persoalannya, sape yang menjadi dalang penghancurnyer????HUHU...mari kita lihat sapa yang kene!!!

Tangan yang memegang berus nih la dalangnyer...huhu...Namenyer Cikgu Ahmad...Huhu..jgn marah CIkgu Ahmad yer????Hehe...Bile Ahmad campur tangan, okla tuh...Bukan Ahmad jer dalangnyer...Banyak lagi dalangnyer...Kat bawah ni bukti nyer...

Haaa....Ramai tak dalang2 yang turut menyumbang penghasilan Masterpiece kami??? Sumer Cikgu2 dan CIkgi2 ni mule2 malu2 nak luahkan bakat "Terendam" diroang...Katenyer Bute Seni...Tu la pasal mase muler2 nak sketch Cekgu yang mulekan...Even bukan berbakat seni sangat pun...What EVER!

Ni mase dalam Dewan Besar IPTeknik mase pelancaran BULAN KEMERDEKAAN IPteknik KL...Happening tak happening laaa...Sampai naik pening...Simple yet interesting...Sorri gambar tak clear...Sebab pakai camera henset jer...:P


Ni mase lesson Muzik kami dengan Puan Soon...Subject yang mampu mereleasekan tension kami buat sementara...Kami belajar menyanyi dan segala asas dalam muzik dengan tujuan untuk menjadikan kami guru yang tak bute seni atau bute muzik...At least taula skit2...Alat muzik ni nama Timpani ker haper...Tapi yang penting alat muzik kayu nih memang keras giler...Ketuk macam mane pun tak berbekas langsung..
Best ni buat ketuk pale anak MURID...muehehehe...


Peristiwa tragik yang berlaku pada Cekgu sehari sebelum Cekgu start belajar...After a week of orientation...The scene occurred at near PJ Hilton road while the road was terrifically jam...Accidentally mase tu Cekgu tersondol belakang kereta depan kereta Cekgu...Kalau tak silap model Datsun kot...Model lame...Yang pelik kereta CIkgu nih lampu both side pecah, tapi bumper kereta yang Cikgu tersengaja terlanggar tu skit pun tak effect...Memang dasar kereta keras tu...Nasib baik jugak kereta yang disondol dek kereta yang Cikgu langgar nih tak aper2 gak...Alhamdulillah...

Nasib baik tak kena report polis ke aper...Setel luar laa...Tapi kereta Cikgu yang teruk nih...And for the moment sementara nak korek duit nak repair this accident, Cikgu terpaksa bawak kereta Mama ke Maktab...Maner nak cekau duit nih....Ni mesti ader blessing in disguise nih...Hmmmm....

Our present for our group presentation in Malam Kebudayaan Orientasi...Even Cekgu rase persembahan kami macam worst and chaotic malam tuh...Kami still dapat tempat...Lima pun 5 laa out of 7 group...Sebab it was really surprising sebab group yang kami rase presentation diorang macam MELETUP2 cam dari group ENGLISH...tapi tak menang tempat aper2 langsung!!!


0 Superb Comments!:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png