Kembali Berblog....

Takler kembali sangat...Tapi Cikgu masuk nih pun nak melepas rindu kat sini...
Cikgu ada access dengan WiFi kat Kampus IPTEK nih...
Even IPTEK nih tak le besar maner...

Kemudahan WiFi nih ader, ditambah pulok dengan perkhidmatan yang percuma..
Dan kalau diikutkan Cikgu tak ader la sangat mase untuk diluangkan untuk memngupdate blog...
Demi rase cinta pada blog yang semakin sunyi nih, Cikgu gagahkan dan rajinkan diri untuk update skitlaa..
Okla daripada tak ader!!!

Even ader WiFi kat sini, speed agak slow tapi Alhamdulillah sebab Cikgu dapat access...
Access ni pun kat Library...Terpaksa la kehulu ke hilir memikul beg laptop yang berat tak hingatt...

Beberapa minggu Cikgu dah ade kat IPTek nih, Cikgu rase semakin serasi dengannya...
Tak sampai sebulan lagi kat sini...
Tapi dengan suasana yang menjerihkan mental dan fizikal, jadual waktu yang packed giler, Cikgu raser suasana yang hectic begini melatih kami agar jadi lebih baik dalam segala segi...
Memang kami dah sedia maklum yang menjadi seorang Pendidik ni bukanlah kerja enteng, tapi inilah tanggungjawab yang sedia Cikgu pikul...


Di Kampus IPTek nih, kami diwajibkan mengambil atau menyertai badan beruniform, sukan/olahraga dan permainan...
Isnin sampai Khamis bermulalah segalanya...
Hari Jumaat je yang takkan dikacau aktivitnya...

Cikgu pun kalau kat sini pun tiap2 minggu balik...
Dengan alasan; Nak carik bahan...
Memang btul laaa...Bukan pasai Cikgu rindu ngan family ker...Takder Makne!!!

Lagipun marhalah dari Cheras ke Shah ALam apela sangat..
Seminggu sekali balik menjenguk Kucing di kampung tak salah kan??? :p

Hari ni ader aktiviti badan beruniform, dan Cikgu join dengan Pengakap..
Dulu masa Sekolah Rendah tak ada peluang, sebab ape tatau, sebab mase dulu join Kelab Alam dan Manusia, entah aper2 entah...

Dah sekolah menengah teringin join KRS...Takader peluang nak join Pengakap...
Sekarang dah tua2 baru la ader peluang..
Pendapat Cikgu pengakap nih cam best...
dan peluang yang ader nih Cikgu kene ambik...

Dah nak pukul 5 nih..
Cikgu kene pergi dulu...
Sehingga di lain blog...

Salam Perguruan

0 Superb Comments!:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png