Kalau dah jodoh, ada rezeki tak ke mana...

" tu la bak kata orang, jodoh, pertemuan, perpisahan semuanya terletak di tangan Tuhan....Kalau Allah cakap jadi, jadi laa....Manusia ni ibarat satu percaturan kehidupan yang sudah ditentukan nasib untung-ruginya...Allah tidak akan merubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri yang berusaha untuk mengubahnya..."


Berkenaan dengan cerita Atuk yang khabarnya sudah ditentukan jodohnya dan yang cukup mendapat tentangan daripada anak-anaknya kerana perbezaan bangsa dan perubahan tingkah-laku Atuk yang drastik akibat "kemaruk" nak bernikah baru nih...Aku pasti ada hikmah disebaliknya...Allah menjadikan sesuatu perkara itu sama ada kita ingini atau tidak pasti punya sebab...


Dulu seperti yang aku pernah postkan entry yang Atuk bakal menamatkan "zaman bujang"nya dengan aku berperanan sebagai cameraman dan dengan kuasa Allah telah menjadikan perkara tersebut tak dapat diteruskan atas sebab tertentu...kire terpospone laa...Atuk Tertangguh lagi...


Berita terbaru nih aku baru tau semalam...jadi esok (Rabu) kalau takder apa aral melintang patah membujur lalu, sampailah hajat atuk yang dah lama tertangguh tuh....Rasanya Atuk dah terlalu lama "bersabar"...Sepanjang tempoh tuh pelbagai karenah dan ragam timbul dan anak2 yang terdekat yang melayan segala keganjilan Atuk...nak buat camaner, buruk macam maner pon, ayah sendiri...Semoga kesabaran kami melayan karenah Atuk mendapat keredhaanNya....Kalau ader jadi cameraman nyer air esok..aku update gambar dalam nih laa...


Bercakap pasal rezeki nih, abang aku yang bernikah tahun lepas skang nih cumer menunggu masa menghitung hari menanti "buah" hasil daripada perkahwinan nya...Semalam baru jer pi melawat Kak Imah kat HTAR, Klang pasal high blood pressure...Siap naik ambulans pi HTAR...heheh...


Kami pergi lawat Kak Imah sajer laa...masuk wad nih pasal high blood pressure sebab org pregnant maner leh high BP...sebab HBP nih kalau ader kaitan dengan pregnancy memang masalah besar...Sabo je laa...lagi2 kalau menungggu due date nih...Abang aku nih kire sengal lagi la skang nih...1st time experience....Harapan memang la nak sumernyer sihat...Baby yang akan lahir sihat and everyone will be happy....Semoga Kak Imah cepat turun darah ke normal dan boleh lahirkan baby boy ker baby girl....entah ler...takyah tau...tunggu jer surprise...


Sebelum beta angkat kaki ada sedikit snap pics mase pi melawat Kak Imah semalam...



Dah nak bersalin pun kene masuk wad pullekkk.....



Entah hape la yang Mama "bubling" & "nagging" kan....Heehee...Jeling2 nampak!!



Eh, dah kluar la baby...Baby org katil sebelah Kak Imah laa....





Sehingga di lain, beta banyak lagi urusan negara nak diuruskan nih...Shades


0 Superb Comments!:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan

Tinggalkan komen?

 

KRIK KRIK KRIK...

10 Terbaik !

Ads

TONE PLUS

 photo BANNERCONTESTSMALL.png